Silent Hill 2 Remake resmen duyuruldu. Konami'nin az önce gerçekleştirdiği Silent Hill özel yayınında duyurulan oyunun önceden sızdığı iddia edilmişti. Gün içerisinde çıkan haberler Silent Hill 2 Remake ve Silent Hill: Ascension'a işaret ediyordu.
Konami, 35 dakika süren Sİlent Hill Transmission isimli yayınında (önceden yanlışlıkla yüklendi), oyun tarihinin en önemli korku yapımlarından birinin yeniden yapımını, Layers of Fear ve Blair Witch ile bilinen Bloober Team stüdyosuna emanet ettiklerini duyurdu.
Silent Hill 2 Remake ilk yılında konsola özel olacak
Silent Hill 2 aslen 2001 yılında piyasaya çıkmış ve bir yıl sonra PC platformuna da çıkmıştı. 2012 yılında yayımlanan "HD Remater" ise konsola özel çıkmış ve pek iyi eleştiriler almamıştı. Silent Hill 2 Remake, oyunun baştan ayağa yeniden yapımı gibi gözüküyor. Çünkü grafiklerdeki gelişmenin yanında müzikler ve seslendirmeler de yeni. Ancak müziklerin, orjinal oyunun müziklerini de besteleyen isimler tarafından yapılacağını belirtelim.
Çıkış tarihi belirsiz olan oyunun Steam sayfası da açıldı. Ancak oyunun PS5 çıkış tarihi (dolayısıyla PC'ye çıkış tarihi de) belli değil. Oyunun konsol tarafında ise PS5'e özel olacağı belirtildi.

Yorumlar (6)
Bak kardeş tekrar yazayım, hikaye kasabayla başlar, onuda 1. oyunda gayet açık anlatır. Jamesin Hikayesi bu kasabada geçer, kasabayı bilmeden bazı şeylere vakıf olamazsın, eksik kalır. Hikayeye başından başlamak budur. 2 yi daha çok sevdiler diye düşünüp onu çıkarmalarına dem vurdum. ---2
10.23 '01.53 hikayeye başından başlamadılar derken??' demişsin ve gram bilgin yok falan diye devam etmişsin çok ta yaşına uygun düşmeyen. Okuduğunu anla sonra yaz vs diye devam ediyor yorumların. Ben neyin ne olduğunu hangisinin birbirinin devamı olduğunu gayet iyi biliyorum. --1
Boş yapma kardeşim. Adamların yaptıkları tüm oyunlarda silah kullanma yok diye, silah kullanılan oyun yapamazlar mı yani sana göre? Bu nasıl bir sığ kafalılıktır böyle.
21.14 yaşınızdan büyük oyun derken? Ben 38 yaşındayım yalnız. Ve bende aynı şeyi dedim önce okuduğunu anla, sonra konuş. Ben demişim ki; ilk oyundaki hiyaye ve ikinci oyundaki hikaye birbiriyle bağımsız demişim zaten. SH1, SH3 ve SH Origin hikayeleri birbirinin devamı demişim anladın?
Adam gibi oyun dediğin oyun 20 sene önce çıkmış olan bir oyun yalnız. Yeni birşey değil ki.
Gerçeğe yaklaşmak istiyorsan dışarı çık mk okuru. Oyun bu adı üstünde gerçek olacaksa buna oyun denmez.