1/4

Silent Hill serisine genel bir bakış

Tayfun Erkan 31.03.2012 - 20:22
Silent Hill... Lanetli kasaba!
Welcome to Silent Hill...

Silent Hill... Her seferinde asla çıkamadığımız, sisli sokaklarda dolaştığımız ve kazalar sonucunda uğradığımız lanetli kasaba. Oyun tarihinin en iyi psikolojik gerilim türünde olan ender oyun serilerinden biri. Atmosferi, bulmacaları, müzikleri ve psikolijik ögeleri ile her zaman gönüllerde taht kurmuştur. Gelin, hep beraber bu efsane seri hakkındaki yazımıza geçelim...

Cherly!

1999 yılında başlayan efsanevi serinin ilk oyununda Harry Mason adlı karakteri yönetiyorduk. Kızıyla beraber arabasıyla seyahat ederken birden önüne küçük bir kız çıkar ve kaza geçirir. Harry uyandığında, kızının kaybolduğunu görür ve telaş içerisinde arabasından çıkıp kızını aramak için yola koyulur. Fakat Harry'nin, kabusun tam ortasına düştüğünden haberi yoktur ve bu şekilde Silent Hill maceramız başlar...

Silent Hill serisine genel bir bakış
İlk Silent Hill, çıktığı yıl çok ses getirmişti. O sene Resident Evil gibi bir korku oyununun piyasayı sallamasından sonra Silent Hill bu olaya dur demişti. Bunu sadece korku ögeleri ile  değil, eşsiz atmosferi, kafa yorucu bulmacaları  ve korkutucu ses efektleri ile başarmıştı. Satış rakamı anlamda da büyük başarı yakalamış, serinin ikinci oyununun geleceğinin sinyalleri verilmişti.

Aradan geçen iki yılın ardından, nihayet Team Silent ekibi tarafından geliştirilen ikinci oyun  piyasaya çıkmıştı.

Silent Hill aşkı!

James Sunderland, karısı garip bir hastalığa yakalanmadan önce normal yaşantısına devam ediyordu. Nitekim James'in eşi Mary, hastalığının ilerlemesi sonucunda iki yıl boyunca hasta yatağına mahkum olmuş, ardından da hayata gözlerini yummuştu. Tabii James'in artık hayatı alt üst olmuştu. Aradan üç yıl geçtikten sonra James, ölü karısından mektup alır ve onu ''Özel mekanları"nda beklediğini söyler. Mary'nin kast ettiği özel yer, Silent Hill'dadır. James, korkudan bunun bir şaka olduğunu düşünür. Fakat aynı zamanda da  ciddiye alır ve onu uzun bir Silent Hill macerasına sürükler.

Silent Hill serisine genel bir bakış
2001 yılında PS2, PC ve Xbox platfromlarına çıkan ikinci oyun, en az ilk oyun kadar büyük beğeni toplamıştı. Belki de bu kadar  sevilmesinin nedeni aslında, eşsiz müzikleri, hüzünlü hikayesi, mükemmel atmosferi, kafa yorucu bulmacaları ve daha önce hiç bir oyunda  görülmemiş (Nemesis hariç) karizmatik bir boss'un olmasıdır. O da Pyramid Head!

Yine aradan iki yıl geçmiş, efsane  haline gelen serinin üçüncü oyunu piyasaya çıkmıştı.