Silk Road'dan ele geçirilen Bitcoin'ler geri alındı

Taylan Bal 15.07.2023 - 12:18
ABD Hükümeti yasadışı bir çevrimiçi pazar yeri Silk Road'dan ele geçirilen Bitcoin'ler başka hesaplara aktardı.

ABD Hükümeti, Silk Road pazaryerine sızan hacker James Zhong'dan ele geçirdiği Bitcoin'in büyük bir kısmını hareket ettirdi yani farklı adreslere aktardı. On-chain veriler, "ABD Adalet Bakanlığı" adlı bir Bitcoin adresinin çeşitli adreslere toplam 9.825 BTC transfer ettiğini gösteriyor. Bu, 302 milyon dolarlık devasa bir miktara tekabül ediyor. ABD hükümeti, Mart ayında James Zhong'dan ele geçirdiği 51.351 BTC'yi açıklamıştı. Bitcoin, Kasım 2021'de Gürcistan'daki evinde Zhong'dan ele geçirildi ve o sırada BTC yığınının değeri 3,6 milyar dolar idi. Raporlar, Zhong'un tel örgü dolandırıcılığı suçlamasını kabul ettiğini gösteriyor.

Roger Thomas Clark, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı

ABD hükümeti, multi-milyon dolarlık BTC yığınını hareket ettirirken, ABD'nin Güney Bölgesi Başsavcısı, Silk Road pazaryerinin kıdemli danışmanı Roger Thomas Clark'ın 20 yıl hapis cezasına çarptırıldığını duyurdu. Bu olaylar aynı gün gerçekleşti. Adalet Bakanlığı web sitesine göre, Clark, Ross Ulbricht'in (takma adıyla "Dread Pirate Roberts") "Silk Road"un sahibi ve operatörü olarak üst düzey danışmanı olarak rol aldığı için "devasa miktarlarda uyuşturucu dağıtmaya teşebbüs" suçundan hüküm giydi.

İlginizi Çekebilir: Bitcoin ile satın alım yapılabilecek alanlar

Clark, 1979 yılında doğdu ve Florida'da büyüdü. Clark, bilgisayar korsanı olarak geçmişi olan bir mühendisti. Clark, 2011 yılında Silk Road'un kurucusu Ross Ulbricht ile tanıştı ve pazaryerinin danışmanı oldu. Clark, Silk Road'un güvenlik ve operasyonlarını denetlemişti. Fakat sonrasında yapılan operasyonda tutuklandı.

Silk Road, yasadışı bir çevrimiçi pazar yeriydi

Silk Road, yasadışı uyuşturucu, bilgisayar korsanlığı hizmetleri ve diğer bir dizi suç faaliyeti için gizli bir çevrimiçi pazardı. 2011 yılında kuruldu ve 2013 yılında kapatıldı. Silk Road'un kurucusu ve operatörü Ross Ulbricht, 2015 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Sonuç olarak ABD hükümetinin Silk Road'dan ele geçirilen Bitcoin'leri hareket ettirmesi, bu dijital uyuşturucu imparatorluğunun çöküşüne bir işaret olabilir. Roger Thomas Clark'ın 20 yıl hapis cezasına çarptırılması ise, yasadışı faaliyetler için çevrimiçi pazar yerlerini kullanmanın ciddi sonuçları olduğunu hatırlatıyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 13:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.07.2023 20:08
Sanılanın aksine, artık istediğiniz x coin'i istediğiniz hesaba hareket ettirmek çok kolay. O yüzden işi yasalarla sağlamlaştırmak istiyorlar bu da sistemin devletin eline geçmesi demek oluyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Silk Road'dan ele geçirilen Bitcoin'ler geri alındı
İlginizi Çekebilir