Simcity offline olarak çatır çatır çalışabilir

Berkant Jeff Akarcan 13.03.2013 - 16:44
Ama Maxis bu iddiayı reddediyor
Oyun tarihinin en olaylı oyun çıkışlarından birine imza atan Simcity için sular durulmuyor. Sunuculara bağlanamadığı için bir türlü oyuna giremeyen oyuncular isyan bayrağını çekmişken, neredeyse tüm oyuncular EA'e bağlantı zorunluluğu sebebiyle EA'e oyuna offline mod eklemesi için baskı yapıyor.


Oyunun geliştiricisi Maxis'in başkanı Lucy Bradshaw üç dört gün önce yaptığı açıklamada oyunun tek kişilik modunun offline olabilmesi için çok fazla bir emek gerektirdiği ve ekibin oyunu baştan yazması gerekeceğini söylemişti. Ancak RockPaperShotgun sitesine konuşan bir Maxis çalışanı bunların tam aksini söyledi. Bradshaw'un bir diğer sözü olan "sunucular çok fazla hesaplama yapmak zorunda kalıyor" lafının da gerçek olmadığını söyledi. Maxis'te çalıştığı teyid edilen ve kimliğinin gizli tutulmasını isteyen kaynağın sözleri şu şekilde:

"Sunucuların, oynadığınız şehri simüle etmesi konusunda hiçbir rolü yok. Onlar hala sunucu olarak çalışıyor ama sadece oyuncular ve şehirler arasındaki mesajları ve diğer bağlantıları sağlamak için yer alıyorlar. Ayrıca kayıt dosyalarının bulutta durmalarını sağlıyor, Origin ile bağlantıyı sağlıyor. Sadece bu kadar. Peki ya oyunun kendisi? Hayır, sunucular oyunun kendisiyle ilgili bir şey yapmıyor. Neden [yöneticilerin] aksini iddia ettiğini anlamıyorum. Bradshaw'un yanlış anlamış olması veya yanlış bilgilendirilmiş olabileceği mümkün, ama öyle değilse hiçbir fikrim yok."

Kotaku da bu konuyla ilgili bir dizi test yaptı dün ve çıkan sonuçlar ilginçti. Oyun internet olmadan oynanabiliyordu ancak sunucuyla senkronize olmuyordu yaptıklarınız. Yani oyunun "çalışabilmesi" için bir internet bağlantısına gerek olmadığı çok açık. Ayrıca Twitter'da oldukça popüler olan Markus "Notch" Persson da attığı tweet'te oyunu offline olarak oynamayı başardığını söylemişti. Maxis içinden bir kaynak da bunu doğruladığına göre, EA neden offline mod için tüm çağrılara kulak tıkıyor?

EA'in yaptığı aşağıdaki gif'ten farksız.

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 18:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
Simcity offline olarak çatır çatır çalışabilir
İlginizi Çekebilir