Simcity'de bu sefer de ban dalgası!

Berkant Jeff Akarcan 20.03.2013 - 11:21
Parasını geri isteyen kullanıcılara EA kapıyı gösteriyor
Geçtiğimiz günlerde incelediğimiz SimCity faciası tam toparlandı derken şok edici bir gelişme yaşandı. Reddit'te aeamek adlı kullanıcının açtığı başlıkta, başına gelenler tüyler ürperticiydi. Electronic Arts'a günlerdir sövenlerin ne denli haklı olduğunu da göster önüne serdi son yaşananlar.

Simcity'de bu sefer de ban dalgası!
Sorunun detaylarına girmeden önce kısaca anlatalım, yeni Simcity'i Amazon'dan alan kullanıcılar hesaplarının kapatıldığını söylemeye başladı. Bunun sebebi ise oyunu günlerdir oynayamayan kullanıcıların Amazon'dan paralarını geri istemesi. Yani oyunu Amazon'dan aldıysanız hesabınız kapatılabilir. Reddit'e dönecek olursak, aeamek hikayeyi şöyle anlatıyor.

"Simcity deneyimimin müstahak sonu buydu. İki gün boyunca oyuna girme çabalarımın sonuçsuz kalmasından sonra, Amazon'a paramı geri alma talebiyle e-posta attım. Ancak Simcity konusunda para iadesi yapamadıklarını ve bunun için EA ile görüşmem gerektiğini söylediler. Sonraki gün bir giriş yapmayı bir şekilde başardım, ve oynamaya başladım. Oyunu mahveden bug'ları bir kenara bırakırsanız, eğlenceliydi. Ve sunucu bağlantı kopması yüzünden sadece iki şehrimi kaybettim.

Bu gece, oyuna girmeye çalıştım ve karşıma aktivasyon kodunu girmem gerektiğini söyleyen bir yazı geldi. Kodumu girdikten sonra, kodumun kullanıldığı konusunda başka bir mesaj daha aldım.

Sorun yok. Bunlar yazılımlarda hep olurlar, değil mi? EA'den bir yetkili ile görüşmek istedim ve çooooooook uzun bir bekleyişten sonra EA'in temsilcisi şunu öyledi: 'Üzgünüz, ama Amazon bir para iadesi istemiş ve biz de sizin oyununuzu kapattık'. Emin olup olmadıklarını sordum, zira Amazon'dan gelen bir para iadesi yoktu. Aynı cümleyi tekrarladılar ve başka bir konuda yardımcı olup olamayacaklarını sordular.

Hemen Amazon'u aradım. Telefonda karşıma çıkan kişi çok yardımcı birisiydi. Görünüşe göre EA bunu, Amazon'dan parasını geri isteyen herkese yapıyormuş. Amazon, paranın iadesi için herhangi bir talepte bulunmamış EA'den yani. Yani eğer bir para iadesi yapılmış bile olsaydı, bu tamamen Amazon tarafından yapılmış olurdu zira rezalet bir çıkıştı bu herkes için. Amazon'un bu durumla ilgili EA ile görüştüğünü ve EA'in "bu durumdan haberdar olduğunu" söyledi ve hesapların yarın veya öbür gün tekrar açılacağını söyledi.

Seveyim böyle işi.

Amazon'daki elemana paramı geri alıp alamayacağımı söyledim ve seve seve yardım edeceklerini söyledi. Amazon, sonsuza kadar müşterinizim. EA, tek bir kuruş bile alamayacaksınız artık benden.

ÇOK UZUNDU OKUYAMADIM: EA, Simcity'i Amazon'dan alanları, paralarını geri vermeden banlıyor. Amazon kral. EA'i manyaklar yönetiyor."


Reddit'teki başlığın altında konuyla ilgili konuşan bir diğer Amazon müşteri temsilcisi de EA'in durumdan haberdar olduğunu tekrarladı kapatılan hesapların tekrardan açılması için çalıştıklarını söyledi.
Yorumlar 40
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2024 04:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
Simcity'de bu sefer de ban dalgası!
İlginizi Çekebilir