Sıra dışı bir Metroidvania: The Last Case of Benedict Fox

Ersin Kılıç 13.06.2022 - 14:20
Xbox & Bethesda sunumunun öne çıkan ve tarzıyla dikkat çeken yapımlarından birisi de Metroidvania türündeki The Last Case of Benedict Fox oldu.

Xbox & Bethesda sunumunda önümüzdeki 12 aylık dönemde çıkacak oyunların tanıtım ve duyuruları ile karşılaştık. Kimi Starfield, kimi RedFall kimi ise Forza gibi oyunlara yükselmiş olsa da sunumda adından söz ettirebilecek bir oyunun daha duyurusu yapıldı. Metroidvania türündeki The Last Case of Benedict Fox özellikle kendine has tarzı ve oynanış dinamikleri ile ön plana çıkan bir yapım olmayı başardı.

The Last Case of Benedict Fox duyuruldu

Sıra dışı bir Metroidvania: The Last Case of Benedict Fox

"Benedict Fox'un Son Vakası" aslında daha adından başlayarak merak edeceğimiz unsurları içerisinde barındıran bir yapım. Metroidvania türünün dinamiklerini benimseyen oyun, gotik tarzdaki atmosferi ile oldukça hoş duruyor. 2023 yılının bahar aylarında çıkacağı açıklanan oyun PC ve Xbox konsollarına gelecek. 

2.5D tarzına sahip olan yapımda karakterimi 1925 yılında Boston'da harap, canavarlarla dolu bir malikaneyi keşfederken kontrol edeceğiz. Oyun için yapılan açıklamalarda "belirgin hale getirilen karanlık, ürkütücü bir duygu dünyasından geçerken bir ailenin kaderini ortaya çıkarıyor" ifadelerine yer verilmiş. Zaten yayınlanan videoda da Benedict'in babasının anılarına girdiğini görüyoruz. Yani karakterin geçmişinden önemli anların oyunun hikayesine etki edeceğini de diyebiliriz.

Oyunda ölü bir kişinin bilinci olan Limbo'ya girme gibi dinamikler olacak ve hem bıçak hem de silah kullanımı gibi dinamiklerin dışında özel güçlere de sahip olacağız. Xbox GamePass servisinde de yer alacak oyunun duyuru videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 15:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sıra dışı bir Metroidvania: The Last Case of Benedict Fox
İlginizi Çekebilir