Siri ile TL gönderme dönemi artık bundan sonra başlıyor

Furkan Güler 27.01.2018 - 02:15
Türk Telekom'dan güzel bir çalışma geldi.

Siri ile birlikte Apple cihazlarda kullanıcılara yapay zeka hizmeti sunan Apple, yeni bir girişime daha imzasını atıyor. Her bir güncellemede Siri’nin özelliklerine yenilerini ekleyen geliştirici ekip, bu sefer  sevilen yapay zeka asistana kontör gönderme özelliği ekleyecek. Geride bıraktığımız günlerde Türk Telekom’un altyapısını kullanarak gelen bu özellik kullanıcıları bir hayli sevindirdi. Siri üzerinden Lira göndermek için Apple kullanıcıları, Hey Siri komutundan sonra Lira göndermek istedikleri kişinin ismini ve göndermek istedikleri miktarı Siri'ye sesli olarak söylüyor. Daha sonrasında Siri ise kullanıcıdan aldığı komut ile ilgili kullanıcıya Lira transferini hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor.

Siri ile artık TL gönderebilirsiniz

Ancak bu özelliğin aktif bir şekilde kullanabilmek için kullanıcıların Apple cihazları üzerinden Türk Telekom Online İşlemler uygulamasını telefonlarına indirmeleri gerekiyor. Uygulamayı indirdikten gerekli ayarlamaları yaparak Siri’nin entegrasyonunu sağlayabilirsiniz.

Apple’ın bu denli yerelleştirme içeren çalışmaları ülkemize anında getirmesi oldukça hoş bir durum. Aynı tepkiyi Google tarafından bekleyen kullanıcılar için bu tür özelliklerin Android tarafına ne zaman geleceği belli değil. Özellikle Haritalar uygulamasında yerelleştirme çalışmaları yapan Google, umarız daha çok güncelleme ile ülkemizin kullanıcılarını memnun edebilir.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 15:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.01.2018 08:37
İşCEP te TL gönderme özelliği var. Farklı varyasyonlar daha çıkacak gibi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.01.2018 10:57
bu türk telekomda bi batmadı ha dünyadaki en pohtan şirket hem pahalı hizmet sat hemde bi halta yaramasın alt yapın odan sonra milyon lira harca reklamlara şuna buna
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.01.2018 02:20
Ben dinlediğini sanmıyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Siri ile TL gönderme dönemi başlıyor
İlginizi Çekebilir