1/5

Siz bu oyunları duydunuz mu?

Murat Halilbeyoğlu 26.09.2012 - 17:36
İşte kaçırmış olabileceğiniz 5 güzel oyun
Oyun dünyasında satış yapmak her şeyde olduğu gibi reklama dayanır. Oyununuz ne kadar iyi veya ne kadar kötü olursa olsun iyi bir reklam size en azından maliyetinizi karşılamanıza yardımcı olur. İşte bu durumda da bazı oyunlar gözünüzün önünden ayrılmazken bazılarından haberiniz bile olmaz. Eskisine oranla inanılmaz geniş bir alana yayılan oyunlar hem platform hem de kitle olarak artık elimizin ulaştığı her yerde. Tarayıcı oyunları, bağımsız oyunlar, mobil oyunlar bu duruma örnek gösterebileceğimiz türlerdir.

PC ve konsol oyunları gibi büyük oyunlar ya da nam-ı diğer AAA oyunları bir yana dursun özellikle bu bahsettiğimiz oyunların sizlerin kulaklarına ulaşması tamamen bizlerin vazifesi. Bu durumda henüz çoğunluğun duymadığı ancak denemeye değer bulduğumuz oyunları sizinle paylaşmak istedik.
Bunlardan bazılarını görmüş denemiş hatta hayranı olmuş olabilirsiniz ancak çoğunluğun çok da haberi olmayan bu oyunlardan aklımıza gelen beş tanesini bir liste halinde sizlere sunuyorum. Her ne kadar içlerine genel olarak aldıkları puanları yazsam da bu kişisel bir yazı olduğu için benim hoşuma giden oyunlar olduğunu söylemek zorundayım. Dolayısı ile düşük puan almış bir oyun olması bazen “Yanlış anlaşılmış bir oyun” olması gerçeğini de doğruabilir.

İşte size adını hiç deneme fırsatı bulmamış olma ihtimalinizin mevcut olduğu ancak beğeneceğinizi düşündüğümüz oyun listemiz.

Cryostasis: Sleep of Reason (PC)
Action Forms'un geliştirdiği bu oyunun türü psikolojik korku. Aslında bir bakıma Amnesia ile benzetebileceğimiz oyun 2009 yılında ortaya çıkmıştı.
Birinci şahıs bakış açısı ile oynadığımız bu oyun 1981 yılında Kuzey Kutbu yakınlarında bulunan North Wind adlı Arktika sınıfı nükleer buz kırıcı gemisinde geçiyordu.
Bir Rus meterolog olan Alexander Nesterov'u yönettiğimiz oyunda flashbackler ve seslerle beslenen korku öğesi iyice beslenmişti.

Cryostasis incelemelerde farklı farklı puanlar aldı. Eurogamer oyuna 10 üzerinden 6 verirken Gamespot sitesi 8 puanı layık görmüştü bunun yanında G4 sitesi oyunu fazla beğenmeyerek 4 puanı yeterli bulmuştu.

Oyunun Metacritic puanı 69.