1/2

SK Gaming, Team Liquid oyuncuları ile Arena of valor oyununu konuştuk

Ersin Kılıç 9.01.2018 - 17:00
Takım oyuncuları ile konuştuk

eSpor dünyasının bilinen takımlarından SK Gaming ve Team Liquid oyuncuları ile Arena of Valor oyununu konuşma şansı yakaladık. SK Gaming'den Yunus 'Pich' Saral ve Yusuf 'Light' Onat sorularımıza cevap verirken Team Liquid tarafında ise Chen-Long 'Nyjacky' Wang, Drew Arthur 'alwaysgr33n' Miller ve  Jeff 'SuiJeneris' Chau oyuncuları söyleşimize katıldı.

Merlin'in Kazanı: Ne kadar süredir AoV oynuyorsunuz ve mobil oyun olarak AoV’yin nasıl değerlendirirsiniz?

Yunus 'Pich' Saral: Oyunu ilk Avrupa’ya geldiği tarihten itibaren yaklaşık 1 yıldır oynuyorum ve çok başarılı bir oyun olduğunu düşünüyorum çünkü her geçen gün oyuncu kitlesi artıyor.

Yusuf 'Light' Onat : 1 senedir aov oyuncuyum.

Chen-Long 'Nyjacky' Wang: 7 haftadır AoV oynuyorum. Oyunun en sevdiğim yanı dengesi. 1v5 oynarken aşırı güçlü bir Hero gücü ile oyunu kazanma şansınız yok. Bu sebeple zaferin tek anahtarı takım çalışması oluyor. 

Drew Arthur 'alwaysgr33n' Miller: AoV’yi yaklaşık 2-3 aydır oynuyorum. Oyunun en sevdiğim yanı 20 dakikada tam anlamıyla bir MOBA tecrübesi yaşatması. Üstelik bu oyunu annemden profesyonel takım arkadaşlarıma kadar herkes ile oynayabilirim.

Jeff 'SuiJeneris' Chau: AoV’yi ekim ortasından beri oynuyorum ve oyunda en çok sevdiğim şey majör görevlerin 1:50 düzeninde spawn olması ile hero’ların ulit’lerini 4. seviye gibi erkenden açılması. Oyunun geleceği için çok heyecanlıyız!

SK Gaming ve Team Liquid ile Arena of Valor'u konuştuk

MK: Takımı ne zaman ve nasıl kuruldu ya da takıma nasıl dahil oldunuz?

Yunus 'Pich' Saral: İlk takımımızı yaklaşık 1 yıl önce Yusuf Onat “Light” ile beraber Team Vivax olarak kurduk. Takım arkadaşlarımızı oyun içerisindeki belli kriterlere göre seçerek aldık fakat geçen zamanlarda kadro değişiklikleri yaptık.

Yusuf 'Light' Onat : Aslında pich ile sürekli takım kurup daha iyi oyuncular buldupumuzda 2 miz karar verio değişiyoruz. Vivax olarak bi takım kurmuştuk 3.4 aydan fazla oldu ve yenilgi hiç almadık sk gaming bi kaç hafta önce kurduk bir kaç oyuncu değiştik sadece.

Chen-Long 'Nyjacky' Wang: Team Liquid CEO’su Steve (Liquid112) bana AoV teklifini yapıp bunun için bir takım kurmamı istedi. Ben de bu amaçla herkse açık seçmelerle takımımızı oluşturduk. 

Drew Arthur 'alwaysgr33n' Miller: Team Liquid ABD’de herkese açık seçmeler yaptı ve ben de bunu AoV Discord’dan son gün öğrendim. Bir hafta sonra bütün ekip toplanıp Team Liquid’in Los Angeles’taki oyun evinde bir araya geldik. Beş kısa hafta sonunda sahnedeydik!

Jeff 'SuiJeneris' Chau: AoV takımı ekim başındaki oyuncu arama ve bulma sürecinden sonra gerçekleşti. CEO dahil pek çok Liquid üyesi takım liderliği için biçilmiş kaftandı. Seçmelerden sonra 6 kişi olarak yeteneklerimizi en iyi şekilde sergilemek adına yerimizi aldık.

MK: Daha önceki oyun ve espor geçmişinizi anlatabilir misiniz?

Yunus 'Pich' Saral: SK Gaming takımına girmeden önce Light ile birlikte ESL GO4 turnuvaları serisinde 18 Turnuva Ödülü kazandık ve 16 kez şampiyon olduk. Katıldığımız diğer organizasyonlarda en başarılı takım olduk. NPT DreamHack Özel etkinliği Avrupa Şampiyonu da olduk ama Kore’deki AIC nedeniyle seyahatimiz mümkün olmadığı için Almanya’daki gösteri maçına katılamadık. 

Yusuf 'Light' Onat: Esl türkiye turnuvalarında 1. Liklerimiz oldu hep ve esl avrupa turnuvalarında 3 turnuvaya katıldık 2 sini aldık npt katılma hakkıda kazandık ayrıca ama gitmek için zamanımız olmadığından gidemedik.

SK Gaming ve Team Liquid ile Arena of Valor'u konuştuk

Chen-Long 'Nyjacky' Wang: 2011 _2014 seneleri arasında Team Liquid (eski adı ile Team Curse) ile birlikte profesyonel olarak LOL oynuyordum. Takıma LCS’in ikinci sezonuna katılmasına yardımcı oldum ve 3. sezon sonunda da emekli oldum. 

Drew Arthur 'alwaysgr33n' Miller: Team Liquid’de oynama fırsatı bulmadan önce kendimi sıradan bir hardcore oyuncu olarak görürdüm. Yani profesyonel olmak için saatler harcar fakat asla kendimi zorlayıp oyun bazında geliştiremezdim. MOBA aşığı bir insan ve DOTA 2 fanboyu olarak Arena of Valor tam benlikti.

MK: Takıma girebilmek için nasıl hazırlandınız?

Yunus 'Pich' Saral: Söylediğim gibi geçmiş dönemdeki başarılarımız bizim için en belirleyici sebep oldu. Takıma girmeden önceki dönemde de yoğun antrenman ve maç programımız sayesinde, en hazır şekilde takıma katılmaya çalıştık.

Chen-Long 'Nyjacky' Wang: Team Liquid CEO’su Steve (Liquid112) tarafından bir davet aldım ve Los Angeles’da bulunan Team Liquid oyun evinde bir bootcamp e dahil olarak günde 14 saatin üzerine AoV oynamaya başladım.