1/2

Skydive: Proximity Flight

Özgür Yıldız 18.10.2013 - 14:17
Kanatsız bir kuş gibi özgürce DÜŞMEK!
Platformlar PlayStation 3, XBox 360
Skydive: Proximity Flight
  • Yapımcı - Yayıncı Gaijin Entertainment - Gaijin Entertainment
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon,Spor
Merlin Puanı 43
Artılar Müzik seçimi güzel, farklı bir konsept, farklı kontrol seçenekleri
Eksiler İçerik oldukça zayıf, grafik motoru oyuna uygun değil, eğlence faktörü unutulmuş
Bu sefer karşımıza ilginç bir oyun çıktı. Oyunun konusu ise pek görmeye alışkın olduğumuz cinsten değil: Skydiving. “Skydiving”i Türkçe’ye “Gökyüzü Dalgıçlığı” olarak çevirmek mümkün. Genellikle planör cinsi uçaklardan atlayarak gökyüzünde serbest düşüş yapmak, bununla birlikte çeşitli hareketler icra etmeyi içeriyor bu spor dalı. Hal böyle olunca, paraşüt de işin olmazsa olmazı haline geliyor. Skydiving yapanlar, gökyüzünde daha uzun süre kalabilmek için, ördeklerin perdeli ayaklarına benzer şekilde, kolları ve bacakları arasında perdeler bulunan kıyafetler kullanıyorlar.



Nasıl düşülür?


Kısaca bu spordan bahsettikten sonra gelelim oyunumuz Skydive: Proximity Flight’a. Oyun özellikle IL-2 Sturmovik ve War Thunder gibi oyunlarla tanınan Gaijin Entertainment’ın bir yapımı. Kısacası karşımızda simülasyon konusunda deneyimli bir ekibin yapımı var. Skydive’da çeşitli oyun modları bulunuyor. Bunlar kanatsız bir kuş gibi özgürce düşmenizi sağlayacak olan Freestyle, çeşitli görevleri tamamlamanızı gerektiren Challenges, diğer yarışmacılarla yarışacağınız Races ve belli bir yolu takip etmenizi gerektiren Routes.

Skydive: Proximity Flight
Oyuna ilk kez başlayacağımız için Challenges modunu seçmekte fayda var. Bu mod, size çeşitli görevler vererek hem oyunu öğrenmenizi, hem de tecrübe kazanmanız için ideal. Oyunda çeşitli kontrol seçenekleri mevcut. PS3 versiyonunu incelediğim için karakterinizi ister sol analog çubukla, ister DualShock 3’ün SixAxis özelliğiyle gamepad’inizi sağa sola veya öne arkaya yatırarak, isterseniz de iki adet Move kontrolörüyle birlikte hareket ettirebiliyorsunuz. Açıkcası bu kontrollerden en kolayı SixAxis gibi görünüyor. Her ne kadar kontrol kolay diyorsam da, çeşitlilik olmadığı için zorlanacak bir yanı olmadığından. Hareketler dışında paraşüt açmak için bir tuş ayrılmış. Onun dışındakiler ise kamera açısı değiştirme gibi kozmetik içerikler.

DEVAMI DİĞER SAYFADA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>