Skyrim DLSS 3 modu kare hızını iki katına çıkardı

Talha Ramazan Yüzmeç 20.04.2023 - 11:33
Mod yapımcısı PureDark Skyrim Dlss 3 modu için Youtube'da bir video yayınladı. Erken aşamada olsa da görüntüler keyif verici.

En çok modlanan yapımlardan biri olan Skyrim, yüzlerce farklı içeriğe sahip. Son olarak yayınlanan Skyrim DLSS 3 modu için yayınlanan video, oyunun ne kadar geliştirilebileceğinin kanıtı.

Skyrim DLSS 3 modu göz alıcı gözüküyor

PureDark tarafından yayınlanan videoda oyunun grafikleri konusunda bir gelişme kaydedilmiş olduğunu görebiliyoruz. Grafikler her ne kadar göz alıcı gözükse de gecikme hızında hala bir problem olduğunu söyleyebiliriz. Bu gecikme ise videoda gösterilen karakterin kılıcını çıkardığı anda fark ediliyor. Yayınlanan videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Başlangıçta PureDark Elden Ring için geliştirdiği başka bir DLSS 3 modu üzerinde çalışıyordu, ancak bazı sıkıntılarla karşılaştı. Bu sorunları daha iyi ele alabilmek için sıfırdan başka bir Skyrim DLSS 3 modunu yapmaya başladı. DLSS 2 (Süper Çözünürlük) modları yayınlamış olan yapımcı Creation Engine daha fazla deneyime sahip olduğu için DLSS Çerçeve Üretimi uygulamaya karar verdi.

Bu yeni eklenti, DLSS Süper Çözünürlük ile birleştirdiğinde Skyrim'in kare hızının iki katına çıktığını gördü. PureDark, CPU tarafından sıkıntı olabilecek yapılanmalar için test olarak eklentiye bir araç da ekledi. Bu araç DLSS çerçeve oluşturucunun CPU’da yarattığı sıkıntıları çözmüş gibi görüküyor.

Hala yapım aşasında olan modda bir gecikme sorunu da olduğunu görebiliyoruz. Yapımcı bu sorun için NVIDIA’nın Streamline Github’ını işaret ediyor.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 13:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2023 23:34
ya şu oyun photorealistic grafikleri olsa bin fps falan çalışsa ne olacak combat mekanikleri vuruş hissi ve animasyonlar o kadar berbat ki gram zevk alamıyorum.Bu oyun ne kadar abartıldı.Yıllardır bir bitmedi skyriminiz.
MK Okuru
MK Okuru 21.06.2023 21:34
cevap: 2milyar mod desteği
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2023 21:11
4080 kart ile denedim DLSS'i ilk defa. Witcher 3 ve Bannerlord oyunlarında baktım ve beğenmedim. Evet, FPS artıyor ama bunu çok hissettirmeden yapacağını düşünürken, kalite modunda bile açık bir şekilde görüntüde kalite kaybı olduğunu, bulanıklaşma vesaire olduğunu farkettim. Şu seviyede kullanmam.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Skyrim DLSS 3 modu kare hızını iki katına çıkardı
İlginizi Çekebilir