1/2

Skyrim'de geçen gerçek bir hikaye!

Murat Halilbeyoğlu 18.10.2011 - 15:59
Game Informer editörünün oyunu oynarken yaşadıkları
Ünlü Amerikan oyun dergisi Game Informer, Bethesda'nın yeni ve heyecanla beklenen oyunu Skyrim'i uzun uzun denedi ve kasım sayısı için bizlere oyunda neler yaşadıklarını anlattı. Hikaye içinde yazılanların bazıları önceden bilinse de görevler daha önce bu kadar detaylı anlatılmamıştı. Yazı içerisinde bir çok SPOILER olduğunu da belirtelim.

Derginin verdiği bilgilere hızlıca bakacak olursak:

- Fast Travel'ı sadece önceden ziyaret ettiğiniz yerlere uygulayabileceksiniz.

- Bir kurdu öldürüp nehre attığınızda suya batamayacak, akıntıyla sürüklenip gidecek.

- Grup olarak saldıran kurtlar topluca karşıdan saldırmak yerine sağdan soldan da saldırmaya başlamış. Yani yaratıklar taktik kurarak saldıracak.

- Whiterun'a ilk geldiğinizde önceden hazırlanmış bir olay meydana geliyor. Olayda bir dev, Fighter Guild (Companions) üyelerine saldırıyor. Savaşçılar devi yendikten sonra oyuncuya kendi loncalarına katılmak isteyip istemediklerini soruyor. Oyuncu ise bunu reddedip üstüne bir de onlara saldırıyor ve ölüyor.

Skyrim'de geçen gerçek bir hikaye!
- Oyuna yeniden başladığında bu sefer Nimrel adında bir çiftçiyi görüyor ve ona suikast yapıyor. Oyuncunun amacı Dark Brotherhood'a girebilmek, lakin bu cinayet Oblivion’daki gibi DB misyonunu tetiklemiyor. Bunun üzerine oyuncu at çalıyor ve bu sırada Whiterun dışında bir olaya daha şahit oluyor. Muhafızlar bir kadını, aranan bir Redguard'a çok benzediği için sorguluyorlar. Sorgulama bitip muhafızlar uzaklaştıktan sonra oyuncu kadına saldırıyor ve hem onu, hem de askerleri kendisine saldırması için provoke ediyor. Bunun üzerine çaldığı at oyuncunun yardımına koşuyor. Oyuncu kaçıyor, bir Mudcrab öldürüyor. İkinci seviyeye atlıyor ve Whitrun'a geri dönüyor. Muhafızlar tarafından tutuklanıyor ve “Dragonsearch Dungeon” adlı bir zindana atılıyor.

- Yazar oyunda güçlü bir karakter oluşturmanın o kadar yavaş işleyen bir süreç olmadığını belirtiyor.

- Cezasını çektikten sonra Whiterun'ı biraz daha geziyor ve iki fraksiyon arasındaki kan davasına rastlıyor. Stormcloaks ve Battle-Borns adındaki bu iki grubun içinde bulunduğu bir gizem olayının peşinden gidiyor. Olaya göre Avulstein Grey-Mane, kardeşi Thorald'ın kayıp olduğunu ve bu işte Stormcloaklar’ın parmağı olabileceğini söylüyor. Oyuncu görevi kabul ediyor ve Whiterun'daki Battle-Born'ların merkezine gidiyor. Başarılı bir şekilde kilidi açıyor ve içeri süzülüyor ancak yakalanıyor. Grubun üyesi oyuncuya hangi fraksiyona sadık olduğunu sorduğunda yalan söyleyip "Battle-Born" diyor. Bunun üzerine üye bir anda dost canlısı oluyor ve aralarındaki samimiyet artıyor. Bu yalanı sayesinde oyuncu fraksiyon ile dost oluyor ve etraftaki altınları veya gerekli eşyaları rahatça toplayabiliyor. Etrafı rahatça araştırabildiği için merkezin içinde gizli bir oda buluyor ve odada Thorald'ın kaçırıldığını ve Northwatch Keep'te tutulduğunu yazan bir not buluyor.