Skyrim'in yeni DLC'si Dragonborn'da bizleri neler bekliyor?

Murat Halilbeyoğlu 4.12.2012 - 11:07
İşte yeni DLC'nin muhtemel içerikleri
Dün sizlere Skyrim'in yeni DLC'si Dragonborn'un PC ve PS3 için çıkış tarihinin açıklandığı haberini yapmıştık. Her ne kadar net bir tarih açıklanmamış olsa da genel kanı yeni DLC'nin bu iki platforma en geç ocak sonunda geleceği yönünde. Öte yandan Bethesda'nın Microsoft ile yaptığı anlaşma gereği DLC, Xbox'ta şu anda oynanabilir durumda.

Peki yeni gelecek DLC'de bizleri neler bekliyor? Dilerseniz şimdi bunlara bir bakalım. DLC hakkında herkesin bildiği şey artık ejderha sürebileceğimiz ve Morrowind'e gidebileceğimiz lakin ek içerik bize sadece bunları sunmuyor.

Skyrim'in yeni DLC'si Dragonborn'da bizleri neler bekliyor?
Öncelikle aşağıdaki bilgilerin Bethesda'dan yapılan resmi açıklama değil, DLC'yi deneyen tester'ların açıklamaları. İçlerinde SPOILER ihtimali de var. Uyarmadı demeyin.

Reddit ve The Outhousers sitesinden sızan bilgilere göre Dragonborn görevini yapmak için ana hikayedeki görevi bitirmeye gerek olmayacak. DLC, karakterinize "sahte" Dragonborn'u arayan Miraak tarikatı üyelerinin saldırması ile başlayacak. Bunları öldürdükten sonra üzerinden çıkan bir not ise tarikatçıların görevlerinin detaylarını anlatacak ve biz de bu şekilde Windhelm'den bir gemi ile Solstheim'a gidebileceğiz. Oynayanlar hatırlayacaktır; Solstheim, Morrowind oyununun son DLC'si olan Bloodmoon ile gelmişti.

Söylenenlere göre Solstheim neredeyse Reach (Markarth'ın kontrolünde olan batı bölgesi) kadar büyük olacakmış ve kendisine özel bir haritası bulunacakmış. Ana görevin yaklaşık 10 saat süreceğini belirten testerlar bu sürenin powerplay için geçerli olduğunu belirtiyor. Nitekim bir tester DLC'yi detaylı bir şekilde oynayarak 30 saatte bitirmiş.

Dragonborn ile yeni evler de geliyor. Raven Rock ve Tel Mithryn adlı şehirlerden ev satın alabileceğiz, Skaal Village'de ise evlenebileceğimiz yeni bir follower bizleri bekliyor olacak.

Frostmoon Crag'da bir kurtadam bulacağız. Eğer karakterimiz de bir kurt adam ise onunla konuşma imkanımız olacak. Lakin oyunda werebear ya da yeni düşmanlardan bir tanesine dönüşüp dönüşmeyeceğimiz belli değil.

Skyrim'in yeni DLC'si Dragonborn'da bizleri neler bekliyor?
Testerlar ek pakette Morag Tong'u düşman bölge olarak karşılarında bulmuşlar lakin henüz kimse onlara katılmanın bir yolunu bulamamış. Yeni düşmanlar arasında Lurker adında zorlu bir canavar ve gizemli bir iblis de var. Elbette yeni ejderhalar da bu ek paket ile geliyor.

Kaderin Deadric prensi olan Hermaeus Mora'nın diyarı DLC'nin yapıtaşını oluşturuyormuş. Bunun yanında Thalmor'ları Solstheim'den uzaklaştırma gibi bir fırsat olacakmış. Oyunda House Telvanni'ye katılma fırsatını bulacağız ve DLC'de Hlallu ve Redoran evleri de mevcut olacak.

Yetenekler kısmında ise artık staff'lar da enchant edilebilecek. Öte yandan su üzerinde yürüme büyüsü hem enchantment hem de iksir olarak bulunacak. Yeni Dragon shout'lar da DLC ile oyuna ekleniyor. Bunlar; Cyclone, Bend Will, Dragon Riding, Dragon Aspect ve Battle Fury.

Bu shout'lardan Bend Will ile bir ejderhayı kendinize bağlayıp "evcilleştireceksiniz". Dragon Aspect ise günde bir kez kullanabileceğiniz bir shout. Bu shout ile size bir dragon zırhı sunulacak, yetenekleriniz artacak ve kadim bir ejderha müttefik olarak gönderilecek. Elbette belli bir süre için. Son olarak Battle Fury ile bir NPC'yi buff'layabileceksiniz.

Bunun yanında sızan bilgilerde yeni achievement'lar da yer alıyor. Ayrıca yeni silahlar, zırhlar, büyülü eşyalar ve büyüler de DLC ile geliyor.

Peki, şimdi durup bir düşünecek olursak; yeni DLC'ler ve orijinal Skyrim oyunu ile ev alabiliyoruz (ki bu önceki oyunlarda da vardı), toprak alabiliyoruz, evlenebiliyoruz, evlat edinebiliyoruz, Kurt adam ve Vampir'ler daha da detaylandırıldı, ejderhaya binebiliyoruz ve oyunun geçtiği bölgenin dışına çıkabiliyoruz.

Sizce de sanki Bethesda bizleri bir yerde Elder Scrolls Online'a hazırlamıyor mu? 

Achievement'lar
Outlander
– Solstheim' ulaşmak (20 G)
Raven Rock Owner – Raven Rock'ta bir ev sahibi olmak (20 G)
Solstheim Explorer – Soltheim adasında 30 tane bölge keşfedin (30 G)
The Temple of Knowledge – “The Temple of Miraak” görevini tamamlayın (20 G)
The Path of Knowledge – “The Path of Knowledge” görevini tamamlayın (20 G)
At the Summit of Apocrypha – “At the Summit of Apocrypha" görevini tamamlayın (40 G)
Hidden Knowledge – 5 Black Books'un sırlarını öğrenin (40 G)
Stalhrim Crafter – Stalhrim'in dışında bir eşya craft edin (20 G)
Dragon Aspect – Dragon Aspect shout'unun 3 kelimesini de öğrenin (20 G)
DragonRider – 5 farklı ejderhayı evcilleştirip (tame) onları kullanın (20 G)
Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 11:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.02.2016 13:48
Dragonborn fus ro dah
Kalan Karakter: 300 Gönder
Skyrim'in yeni DLC'si Dragonborn'da bizleri neler bekliyor?
İlginizi Çekebilir