Snowpiercer dizisinin ikinci sezon tarihi açıklandı

Özgür Deveci 9.10.2020 - 15:06
Sınıf savaşını, sosyal adaletsizliği ve hayatta kalma mücadelesini konu alan Snowpiercer dizisinin ikinci sezon yayın tarihi açıklandı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında TNT'de prömiyerini yapan Amerika yapımı kıyamet sonrası distopyayı konu alan gerilim dizisi Snowpiercer'ın ikinci sezon yayın tarihi açıklandı. New York Comic-Con'da gösterilmesinin ardından bir teaser eşliğinde ikinci sezonun 25 Ocak 2021 tarihinde yayınlanacağı belirtildi. Parasite ve The Host filmleriyle yakından tanıdığımız Güney Koreli usta yönetmen Bong Joon-ho'nun aynı adlı filminden uyarlanarak çekilen dizi, uzun süren ertelemelerden sonra 17 Mayıs'ta prömiyerini yapmıştı. İlk sezonuyla birçok izleyici tarafından oldukça beğenilen yapımın ikinci sezonu için prodüksiyon çalışmaları da çoktan başlamıştı.

Öncelikle hikaye açısından çok büyük bir detay vermese de "SPOILER" uyarısını yapalım. Dizinin birinci sezonu boyunca öldüğü söylenen Mr. Wilford, sezon finalinde karşımıza çıkarak oldukça büyük bir sürpriz yapmıştı. Birinci sezonun finalinde tüm sınıflar bir araya gelerek bir koalisyon kurmuş ve sosyal adaletsizlik ortadan kalkmıştı. Ancak Mr. Wilford'ın geri dönmesiyle birlikte başrol oyuncumuz Layton (Daveed Diggs) ile arasında büyük bir hesaplaşma yaşanacak gibi görünüyor. Sezon finalinin son dakikalarında gördüğümüz tren, bu sezon işleri daha da karmaşık bir hale getirecek.

Snowpiercer dizisinin ikinci sezon tarihi açıklandı

Snowpiercer dizisinin ikinci sezon tarihi açıklandı

Dizinin birinci sezonunda Bay Wilford'un (Sean Bean) hayatta olduğunu ve diğer trene binmek üzere olduğunu keşfeden Melanie (Jennifer Connelly), Snowpiercer'ı işgal etmesini önlemek için dışarı çıkma riskini alır. Melanie dışarıdayken, öldüğünü düşündüğü kızı Alexandra'nın (Rowan Blanchard) hayatta olduğunu ve Wilford'un yaşadığını fark eder. İkinci sezonda ise, tamamen yeni bir güç mücadelesi ortaya çıkacak. Ayrıca insanlar Layton'a, içi erzakla dolu olan yeni bir trene, yeni teknolojilere ve herkesin tahmin yürütmesini sağlayan Mr. Wilford'a olan bağlılıkları arasında kalırken tehlikeli bir ikilime neden olacak. Layton, Snowpiercer'ın ruhu için Wilford'la savaşırken Melanie, insanlığın kaderini değiştirebilecek şok edici yeni bir keşfe öncülük edecek. Dizinin ikinci sezon prömiyeri 25 Ocak 2021 tarihinde TNT kanalında yayınlanacak. Buna ek olarak birinci sezonunda 1 Ocak tarihinden itibaren HBO Max'te yayınlanacağını duyuruldu.

Dünyanın donmuş bir çorak toprak haline gelmesinden yedi yıl sonra 2021'de yapılan Snowpiercer, yılda bir kez dünyayı çevreleyen ve 1001 vagondan oluşan sürekli hareket eden bir trende yaşayan insanlığın kalıntılarını konu alıyor. Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Mr. Wilford tarafından inşa edilen bu tren, katı bir şekilde sosyal hiyerarşi ve dengesiz sınırlı kaynak tahsisine karşı devrimci bir mücadeleye kapılan sınıflara göre yolcuları ayırıyor. Dizi bu yönüyle izleyiciye sınıf savaşını, sosyal adaletsizliği ve hayatta kalma politikasını sorgulatıyor.

Son olarak dizinin ikinci sezonu için yayınlanan teaser fragmanına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 22:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.10.2020 15:43
Netflix izin alıp yayınlıyordu. Netflix dizisi değildi. Öyle olsaydı zaten her yeni bölümü 1 hafta beklemezdik.
MK Okuru
MK Okuru 13.10.2020 09:50
Netflix kullanıyorum. Bu dizinin ilk sezonu toplu halde verildi nrtflixte. Ne bir hafta beklemesinden bahsediyosun sen?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.10.2020 08:35
Geçen yıl tnt de mi premier yaptı? Dizi netflix dizisi ve netflixte yayınlandı. Ne tnt si?? Ha ikinci sezonu ise o başk
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.10.2020 22:36
Netflix dizisi değil mi? Neden tnt de yayımlanıyor? Netflixde çıkmayacak mı?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Snowpiercer dizisinin ikinci sezon tarihi açıklandı
İlginizi Çekebilir