Sonic Mania Plus ve gizli bir Sonic yarış oyunu duyuruldu

Mehmet Atilla Turan 17.03.2018 - 10:34
Nintendo'dan sonra şimdi sıra Sega'da.

Dün başlayan SXSW (South by Southwest) ve etkinlikte bulunan Sega, Sonic the Hedgehog için planlarını olduğunu ve gün içerisinde iki adet yeni projesini belirtti. Gün sonunda ise Sonic Mania Plus ve yeni bir Sonic oyunu çıkarılacağı yayınlandı.

Sonic Mania Plus, bize iki yeni karakter seçeneği sunacak

 Sonic Mania, geçtiğimiz sene klasik Sonic ile beraber bulunduğumuz jenerasyonu birleştirmişti. Oyuncular ve nostalji severler tarafından yüksek puanlar almayı başaran Sonic Mania'nın başarısı, bu sene içerisinde çıkacak olan Sonic Mania Plus ve çizgi film serisi Sonic Mania Adventures ile devam edecek. Sega, Sonic Mania Plus ile oyunculara yeni bir fiziksel kopya, 32 sayfalık renkli karikatür kitabı ve oyuna yeni eklenecek karakterleri sunuyor. Bu karakterler, aslında unutulan Sega oyunlarından karakterler olacak. Karakterler ise Sonic Chaotix'de bulunan Mighty the Armadillo ve Sonic 32X'de bulunan Ray the Flying Squirrel olacak. Genelde dalga geçilen ve uzun süredir görünmeyen karakterlerin en azından tekrar hatırlanması iyi bir durum. Sega, aynı zamanda Sonic Mania Plus'a Encore Mode'un ekleneceğini belirtti, fakat nasıl bir mod olduğu henüz belli değil. Sonic Mania Plus, içinde bulunduğumuz senenin Haziran ayında satışa sunulacak.

Sonic Mania Plus ve gizli bir Sonic yarış oyunu duyuruldu

Sonic Mania Adventures ise, bahsettiğimiz gibi, Sonic Mania'nın açılışında bulunan şirin mi şirin çizim türü ile yapılan bir çizgi film olacak. Beş bölümden oluşan bu serinin ise yakında çıkarılması bekleniyor. Çizgi filme ait fragmanı ise aşağıdan izleyebilirsiniz.


Yeni içeriklerin yayınlanmasından birkaç saat sonra, Sega, ikinci projelerini açığa çıkardı, fakat bunu birazcık gizli tutmaya çalıştı. "Çok Gizli" adıyla çıkardıkları fragmanda araçlar ve motor sesleri bulunuyor, sonunda ise logonun köşesinde bariz bir R harfi beliriyor. Eğer Sonic hayranı iseniz, bu R harfini daha önce görmüş olmanız bir hayli mümkün. 1995 senesinde çıkan Sonic R, her ne kadar sevilmese de, Sonic ve arkadaşlarını yarışa sokan ve biraz da amatörce yapılmış bir oyundu. Tabii, gizli olan yapımın Sonic R'a bağlı olup olmadığını bilmiyoruz, hepimiz bekleyip göreceğiz. 


Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 12:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2018 18:42
sonic mario zelda pokemon vs önemini yitirmiş olması gereken seriler bence
MK Okuru
MK Okuru 18.03.2018 15:59
Zelda'nın son oyununun GOTY seçildiğini unuttun galiba
MK Okuru
MK Okuru 18.03.2018 11:59
sonic için dediğin doğru olabilir ama özellikle de mario her oyunuyla platform türüne yeni bir soluk getiren bir oyun önemini yitirmesine imkan yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2018 12:40
İlk oyunundan beri bir türlü ısınamadım şu seriye.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sonic Mania Plus ve gizli bir Sonic yarış oyunu duyuruldu
İlginizi Çekebilir