Sonunda 512k ADSL'imize kavuşuyoruz

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
Sonunda 512k ADSL'imize kavuşuyoruz
Kaynak: https://www.haber7.com

Türkiye'deki ADSL kullanıcıları 1 Kasım'dan itibaren en az 512 Kb'lik hızla internete girecek. 256 Kb'lık internet kullanıcıları otomatik olarak 512'ye yükseltilecek. Fakat fiyatlarında bir değişme olmayacak.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Belediye ve TOKİ tarafından yaptırılan sosyal konutların temel atma töreni için Burdur'a geldi. Akşama kadar bir dizi temasta bulunan Bakan Yıldırım, orucunu da Burdur'da açtı.

Serenler Otel'de verilen iftar yemeğinin ardından bir açıklama yapan Bakan Yıldırım, Türk Telekom'un ADSL'deki yeni uygulamasını ilk kez burada açıkladı. 1 Kasım tarihinden itibaren 256 kilobaytlık ADSL internet hizmeti tarihe karışacak. Böylece en düşük ADSL hızı 512 Kb'ye yükselecek. Fakat fiyatlarda bir artış yaşanmayacak. Aksine isteyen aboneler aynı 512'lik internet kullanıcıları artık daha az ücret ödeyecek. Şu an limitli olarak 256 Kb'lik internet kullanıcıları 29 YTL aylık ücret ödüyor. Aynı hızın limitsiz kullanıcıları ise 49 YTL. Yeni fiyatlarla birlikte ödenen ücretlerin aynısı iki kat hız karşılığında olacak.

Fiyatlarda bir yükselme yaşanmayacağının altını çizen Bakan Binali Yıldırım, "Artık internet hızı yüksek olacak. Çünkü Türkiye teknoloji ile barıştı ve daha iyisini istiyor. Hız iki katına çıkmasına karşın fiyatta yükselme olmayacak. Bir başka boyutuyla fiyatlarda yüzde yüzlük bir indirime gidildi." diye konuştu.

ADSL kullanıcılarının çoğalması açısından Türkiye'nin yüzde 800 artışla dünya birincisi olduğunu açıklayan Yıldırım, şu an ADSL'nin toplam 1 milyon 500 bin abonesi bulunduğunu kaydetti.
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2024 12:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sonunda 512k ADSL'imize kavuşuyoruz
İlginizi Çekebilir