Sony, "Let's Play" teriminin patentini almaya çalışıyor

Hürcan Köse 9.01.2016 - 10:06
Sen hayırdır Sony?
Eğer YouTube veya Twitch gibi online yayın organlarındaki oyun videolarını takip ediyorsanız "Let's Play" terimini mutlaka duymuşsunuzdur. Pewdiepie, Markiplier ve Türkiye'den de birçok oyuncu bu terimi oynadıkları oyunların videolarını YouTube'a yüklerken kullanıyorlar. Yani anlayacağınız oldukça sıradan ve yaygın bir terim. E peki Sony neden bu terimin patentini alıp markalaştırmaya çalışıyor? İşte garip olan da o.

Bu yeni patent girişimi geçtiğimiz haftanın başlarında NeoGaf kullanıcıları tarafından keşfedildi. Açıklamasında ise odaklandığı noktanın "video oyunlarının global ve yerel bilgisayar ağları aracılığıyla aktarımı ile yayınlanması" olduğu görülüyor. Yani kısaca, bizim zaten Let's Play olarak bildiğimiz şeyi markalaştırmaya çalışıyor. Peki burada sorun nedir? Sorun, Sony'nin, oyuncu toplulukları tarafından özgürce yaratılmış olan bir sistemin adeta kelimenin tam anlamıyla gelip üstüne konması.

Şimdi, teorilerden birisi, Sony'nin bu patenti bir reklam kampanyası için aldığı yönünde. Bu mantıklı. Fakat sorun, patentin özellikle "video oyunlarının yayınlanması" öbeğini içeriyor olması. Belki de Sony, zaten halihazırda PlayStation 4 sisteminde bulunan Twitch uygulamasında bir değişikliğe gitmeyi planlıyordur. Henüz hiçbir şey belli değil fakat telaş yapmaya da gerek yok. Çünkü patent işlemi "son evresine" girmemiş ve belli olmayan bir sorundan ötürü geri gönderilmiş. Demek ki kabul edilmedi veya bir şeyler yanlış. Sony'den bu konuda herhangi bir açıklama getirildiği takdirde siz okurlarımızla paylaşacağız.

Sony, "Let's Play" teriminin patentini almaya çalışıyor
Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 23:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.01.2016 12:22
Kojima geldikten sonra sony birsuru isim patenti almaya basladi noluyor yahu
MK Okuru
MK Okuru 10.01.2016 22:06
İki paragöz birbirini buldu yapıyorlardır bir şeyler...
MK Okuru
MK Okuru 9.01.2016 17:29
Güzel farkettin ;)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.01.2016 11:56
Konu Sony olunca ne kadar sakince yazıyorsunuz bu tarz yazıları. Microsoft yazsaydı hem bu yazı da hemde yorumlarda insanlar kin kusmaya başlayacaktı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony, "Let's Play" teriminin patentini almaya çalışıyor
İlginizi Çekebilir