Sony fiyat indirimine gidecek mi?

Yalçın Yaman 3.06.2010 - 12:31
Sony fiyat indirimine gidecek mi?

Sony fiyat indirimine gidecek mi?

Yılbaşı çılgınlığı yaklaştıkca, dünya üzerindeki donanım ve konsol üreticilerinin yaşanacak olan satış çılgınlığından daha fazla pay alma çabaları da artıyor. Konsol piyasasında son birkaç aydır her yönü ile satış olarak üst sıraları zorlayan ve Japonya gibi ülkelerde dahi yeniden doğan Xbox 360'ın satışlarının artmasındaki ana sebebin, yakın zamana kadar dünya genelinde 2 kere fiyat indirimine gitmesi gösteriliyor.

Buna karşı piyasa analistcilerinden Jesse Divnich'in "gamesindustry.biz" sitesine verdiği beyanat, yeni yıla PS3 alarak girmeyi düşünenleri umutlandırabilir. Divnich'e göre Xbox 360'ın son aylarda artan satış grafiğinde, dünya genelinde çok etkili satışlara sahip olan "Fable II" ve "Gears Of War 2" oyunlarının çok satmasının yanı sıra, uyguladığı fiyat politikaları ve diğer birçok 1. parti oyunlarla yılbaşını karşılayacak olmasının da rolü büyük. Sony'nin ise bu avantajı yok etmesinin, direkt olarak gelecek bir fiyat indirimi ile aşılması gerektiği görüşünde analistler ve araştırmalarda bunu gösteriyor zaten.

Sony Ceo'su David Reeves, Ağustos ayında yaptığı açıklamada hatırlayacağınız gibi bu sene bir daha fiyat indirimi olmayacağını dile getirmiş ve bunun da altını çizmişti. Bunun üzerine son birkaç aydır Xbox 360 karşısında ortalama olarak aylık 200 bin ünite daha az satan PS3 sisteminin fiyat kırmaması durumunda, yılbaşı pastasından istediği payı alamayacak olması da gündeme gelebilir.

Bizlerin de ortak görüşü ise yılbaşı yaklaşırken PS3'ün de kesinlikle tüm dünyayı kapsayan ufak da olsa bir indirime gitmesi gerektiği noktasında birleşiyor.

KAYNAK
Sony fiyat indirimine gidecek mi?
gamesindustry.biz


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 09:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony fiyat indirimine gidecek mi?
İlginizi Çekebilir