Sony inadından vazgeçti ve Fortnite çapraz platforma izin verildi

Ersin Kılıç 26.09.2018 - 16:57
PS4 ve Xbox One kullanıcıları beraber oynayabilecek

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça yüksek bir oyuncu kitlesine sahip olan Fortnite ile ilgili sevindirici bir haber geldi ve PlayStation 4 platformunda da çapraz platform desteğine izin verildiği açıklandı.

Fortnite'ın PS4 sürümüne çapraz platform desteği geliyor

Fortnite, PC ve tüm cihazlarda çapraz platform desteğine sahipken PS4 sürümüne sahip olan oyun severler Switch ve Xbox One gibi platformlarla birlikte bu özellikten yararlanamıyorlardı. Hatta Sony'nin bu tutumu birçok tartışmayı da beraberinde getirmişti. Bugün ise yapılan açıklama ile birlikte firmanın bu inadından vazgeçtiği ve çapraz platform desteğine izin verildiği açıklandı.

Bugün başlayacak olan beta aşaması ile birlikte PS4 sahipleri, oyunu Android, iOS, Nintendo Switch, Xbox One, Windows ve Mac'teki oyuncular ile birlikte oynayabilecekler. Yapılan açıklamada ayrıca bu beta aşamasının en iyi deneyimi PS4 platformunda vermesi için iyi bir geri dönüş olacağı belirtilirken 24 yıldır Sony'nin oyuncuların isteklerine kulak verdiği de işaret edilmiş. 

Kısacası Fortnite için bir duvar daha yıkıldı diyebiliriz. Oyunu farklı platformlarda beraber deneyimlemek isteyen tüm oyunculara iyi oyunlar diliyoruz :)

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 12:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.09.2018 03:33
Ne adaletsiz sen gamepad ile oyna adam Windows pc sinden klavye fare ile ağzına etsin
MK Okuru
MK Okuru 29.09.2018 01:12
fortnite ps4 de mouse klavye kullanımına izin veriyor yok illede istemiyorsan pc oyuncuları ile oynamazsın olur biter
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony, Fortnite'da çapraz platform desteğine izin verdi!
İlginizi Çekebilir