Sony, Haven Studios firmasının satın alındığını duyurdu

Ersin Kılıç 22.03.2022 - 11:10
Son yıllarda stüdyo alımlarına ağırlık veren Sony, Jade Reymond'un yeni ekibi Haven Studios'un Playstation Studios ailesine katıldığını açıkladı.

Sony yaptığı açıklama ile Montrael merkezli yeni bir oyun stüdyosu olan Haven Studios'u satın aldığını duyurdu. Playstation Studios çatısı altına katılan firmalardan biri olan Haven Studios şu sıralar çoklu oyuncu odaklı ilk AAA oyunu üzerinde çalışıyor. Firmanın başında ise oyun sektörünün bilinen isimlerinden biri olan Jade Reymond yer alıyor.

Sony, Haven Studios firmasının satın alındığını duyurdu

Sony bu yeni alımla birlikte Playstation Studios firma sayısını da iyice arttırmış oldu. Haven Studios ile birlikte Sony'nin son 2.5 yılda aldığı oyun firması sayısı 8 oldu. Playstation stüdyolarının başı olan Herman Hulst yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Sony, Haven Studios firmasının satın alındığını duyurdu

"Bugün, Haven Studios'un resmi olarak PlayStation Studios'a katıldığını duyurmaktan mutluluk duyuyorum! Jade Raymond, sektördeki başarılarından zengin bir deneyim ve oyun yaratma konusundaki etkili tutkusunu da beraberinde getiriyor. Haven Studios ekibinin birçoğu en büyük, en sevilen oyunlar ve franchise'larından bazılarında çalışmış bir ekipten oluşuyor.

Jade ve ekibiyle 2021'in başlarında Haven Studios'un kuruluşunu duyurmanın eşiğindeyken çalışmaya başladık. İlk adımlarından itibaren Haven'ın oyuncuları olumlu ve anlamlı şekillerde bir araya getiren modern bir çok oyunculu deneyim yaratma vizyonundan ilham aldık. Böyle iddialı bir projeyi gerçekleştirecek yaratıcı ve teknik uzmanlıklarından emindik ve PlayStation için yeni, orijinal bir IP geliştirme yolculuğuna yatırım yapmaktan heyecan duyduk.

Geçen yıl Haven ile yakın çalışma ayrıcalığına sahip olduk ve stüdyonun büyümesi ve ilerlemesinden etkilendik. Şimdi, neredeyse ortaklığımızı resmileştirmemizin yıl dönümünde, onları PlayStation ailesine resmi olarak davet etmek özellikle heyecan verici. Haven Studios için geleceğin neler getireceğini görmek için sabırsızlanıyoruz.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 02:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.03.2022 11:32
sony bırak bu işleri last of us 3'ü duyur silent hill tarzı oyunlar yap days gone 2'yi duyur uncharted yenisi geliyo de bizlere demon's souls 2'yi çıkarıyorum de bize böyle gel bırakın milleti oyalamayı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.03.2022 19:41
sony rockstarı yada ubisoftu alsa ortalık karışırda =) Bakalım hala yetersiz.. Koskoca blizzard gitti yahu :D diablo 4 ü gamepassta oynıcak herkez
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.03.2022 11:04
Sony savaşı hiç kaybetmedi ki şimdi kaybetsin.Bunları söyleyenler yenilgiye doymayan xbox cephesi mi? Adamlar kendi adamlarını bünyesine kattı sadece.Siz çalışın da 5 senede bir oyun çıkaracak diye Bethesda yi doyurun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.03.2022 11:23
Haven Studios nedir yahu, adı sanı duyulmamış ne olduğu belirsiz sözde stüdyoları alıp reklam yapıyorlar. Al bakalım Activision Blizzard ya da Bethesda gibi firmaları da öyle reklamını yap.
MK Okuru
MK Okuru 22.03.2022 19:39
Tertemiz kafa, microsoft neree sony nere. Oyun studyolarinin tekellesmesi basli basina skintiyken microsoftunkileri kabul edip sony ninkine laf eden fanboy cocuk, bu isin sonunda oyuncular zararli cikacak bil istedim.
MK Okuru
MK Okuru 22.03.2022 14:44
Kankam Sony ile Microsoft un alım gücünü kıyaslamak ne kadar doğru ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.03.2022 13:34
Dur tahmin edeyim. Süngerden canavarları yok ettiğimiz, 800 TL ye exc oyun yaptıracakları firma.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony, Haven Studios firmasının satın alındığını duyurdu
İlginizi Çekebilir