Sony ile Microsoft güçlerini mi birleştiriyor?

Murat Sağlam 16.07.2011 - 11:36
Bazı alan adlarını satın alan Microsoft, tüm dünyayı şaşırttı
Dün ortalık Microsoft tarafından "microsoft-sony" ve "sony-microsoft" alan adlarının satın alındığının ortaya çıkmasıyla iyice karıştı. Zira herkesin kafasında, Microsoft ve Sony'nin yeni nesil konsollar için yaptıkları toplantıda "birliktelik" kararı aldıklarını düşünmeye başladı.

Sony ile Microsoft güçlerini mi birleştiriyor?
Aslına bakarsanız, pek de uzak bir ihtimal gibi görünmüyor. Zira artık konsollar pahalı oyuncaklar haline gelmeye başladılar ve özellikle "casual" oyuncuların, mobil cihazlarda oyun oynamayı daha çok sevmesi nedeniyle, konsol oyunları piyasası büyük bir darbe almış durumda. Ayrıca Sony'nin PS Vita'sı gerçek bir taşınabilir "ev" konsolu olma özelliği taşıyor gibi görünüyor.

Eh bir de Microsoft'un donanım üretmek konusunda yaşadığı problemleri ve Sony'nin de online sistemler ile ilgili sürekli olarak sıkıntı yaşamasını da hesaba katarsak olası bir birlikteliğin temellerini atmış oluyoruz.

Fakat bugün Microsoft'un yaptığı açıklama, bu alan adlarının satın alınmasının tek nedeninin defansif taktikler olduğunu ve ileride olası bir problem yaşamak istemedikleri için satın alındığını tüm dünyaya duyurdu. "Yer misin yemez misin?" diyesi gelmiyor değil insanın. Bakalım bu işin altından neler çıkacak, bekleyip göreceğiz.
Yorumlar 118
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 22:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony ile Microsoft güçlerini mi birleştiriyor?
İlginizi Çekebilir