Sony Network Pass programı kullanıma açıldı

Merlinin Kazanı 10.10.2011 - 17:39
Network Pass tüm Avrupa'da
Sony olarak, daha önce Avrupa’da oyun bazında kullanılan mekanizmalara benzer yeni girişimimiz “Network Pass”ı tüm Avrupa çapında hizmete açmış bulunuyoruz. Sony’nin yayınladığı tüm oyunlara kalıcı ve ortak bir online yaklaşım getiren bu yenilikçi girişimimiz sayesinde oyuncularımız ister tek başına ister çoklu oyuncu olarak hiç kafa karışıklığı yaşamadan PlayStation® keyfi yaşıyor.

Network Pass öncesinde, kimi oyunların PSP sürümü için kupon gerekirken, PS3 sürümü için herhangi bir kupon gerekmeyebiliyordu. Oyuncular da hangi oyunun hangi konsolda nasıl bir kupon ihtiyacı olduğu konusunda kafa karışıklığı yaşayabiliyordu.

Sony Network Pass programı kullanıma açıldı
Network Pass ile birlikte ise bir kupon, içeriğin aynı anda beş konsola indirilmesine olanak tanıyor. Her seferinde bir oyun yüklenerek, online oluyor, anahtar dosyanın sunulan oyun için olup olmadığını kontrol ediyor ve onaylanıyorsa online oyuna izin veriyor.

Asıl satın alanın PlayStation® Network (PSN) hesabı konsolda açık olduğu sürece, DRM, oyunun, konsoldaki diğer PSN online hesapları tarafından oynanmasına da izin veriyor. Bunun iki önemli yanı bulunuyor. Birincisi, örneğin anne, baba, çocuk veya kardeşler gibi birden fazla hesaba sahip olan bir konsolda ana satın alanın hesabı aktif olduğu sürece bütün hesaplarda online olarak oyun oynanabilmesi. İkincisi ise sadık çok konsollu oyuncuların, açık bir hesapları olduğu sürece bütün konsollarda (şu anda 5 konsola kadar) online oyun oynayabilmesi.

Ayrıca, eğer, Network Pass etkinleştirilmediyse, o zaman bir oyuncunun online fonksiyonlara erişmek için oyunu kiralaması da mümkün oluyor. Bununla birlikte aktifleştirilmişse, oyuncunun, hala online fonksiyonlar olmaksızın oyunu oynama veya bir Network Pass satın alma seçenekleri de bulunuyor.

Fiyatı yakında belirlenecek Network Pass’ı, belirli bir online unsura sahip bütün SCEE oyunlarının kullanmasını planlıyoruz. PS Vita ile ilgili planlarımızı da ürünün çıkışına yakın duyuracağız.

Konu ile ilgili sizi aydınlatabildiğimizi umar, yeni gelişmeler dahilinde sizi yine haberdar edeceğimizi bilginize sunarız.

Saygılarımızla,
Sony Eurasia A.Ş.

- Basın Bülteni
Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 04:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony Network Pass programı kullanıma açıldı
İlginizi Çekebilir