Sony, Oyunlarda Şiddet İçeren Tasvirleri Sansürlüyor

Merlinin Kazanı 22.02.2021 - 21:02
Sony, oyun yapımcısı firmaların video oyunlarında insan karakterlerinin parçalanan sahnelerin kullanılmasına izin vermiyor.

Yakın tarihli bir rapora göre Sony, video oyunlarındaki şiddet içeren tasvirleri sansürlüyor. Video oyunlarındaki şiddetin derecesi uzunca bir süredir tartışmalı bir konu. Oyunların daha geniş bir oyuncu kitlesine erişilebilmesi için daha düşük şiddete sahip olması gerektiği sıklıkla tartışılıyor. Buna rağmen, bazı geliştiriciler oyunlarda gereğinden fazla şiddeti kullanmaya devam ediyor.

Sony Oyunlarda Şiddet İçeren Tasvirleri Sansürlüyor

GameSpark Japan tarafından yazılan bir rapora göre Sony, geliştiricilerden video oyunlarındaki şiddet içeren tasvirleri kaldırmalarını istiyor. Bu bilgi ise Sony'nin geliştiricileri Naruto Ultimate serisinde değişiklik yapmaya zorladığını belirten Japon geliştirme stüdyosu Cyberconnect2'nin Başkanı ve CEO'su  Hiroshi Matsuyama'dan geliyor. Oyundaki karakterlerden biri olan Minato Namikaze, orijinal hikayede bir kolu eksikti. Ancak final maçında kolu vardı. Matsayuma, bunun nedeninin, insan görünümüne sahip karakterlerde uzuv kaybına Sony Interactive Entertainment tarafından izin verilmemesi olarak belirtiyor. Minato, teknik olarak bir insan değil. Ancak, karakterin insan görünümü olduğu düşünüldüğünden, buna Sony tarafından izin verilmemiş.

Sony, Oyunlarda Şiddet İçeren Tasvirleri Sansürlüyor

Hepsinden önemlisi, SIE'nin bazı oyunlarda bu tür tasvirlere izin vermiş olmasıdır. Matsuyama, Dragon Ball Z Kakarot'da Nappa'nın kolunun parçalandığı bir bölüme sahip olduğunu söylüyor. Bu, oyundan çıkarılmadı çünkü iki oyun arasında (Naruto ve Dragon Ball) görüşlerde farklılık var. Bu farkın ne olduğundan bahsedilmiyor, ancak Naruto serisinin daha gerçekçi olması sebebi ile olduğunu düşünebiliriz.

Sony'nin bu konudaki tavrı, bazı oyunlarında yer alan yüksek seviyedeki şiddet içeriklerine izin verirken (Örneğin, The Last of Us 2'de, eleştirilere rağmen büyük beğeni toplayan çok sayıda kanlı sahne bulunuyordu) kimilerinde ise vermemesi biraz da adaletsizlik olarak gönüyor.

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 01:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
utrasah
utrasah 24.02.2021 22:07
aslında hak veriyorum çok açık seçik cinsellik içeren oyunlar içinde sansür olmalı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2021 15:54
Oldu olacak korku oyunlarında öldüğümüz canavarlar şekere baklavaya falan dönüşsün. Herşeyi çocuklara uygun yapmak son derece yanlış.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2021 15:33
34 yaşında biri olarak karşıyım bu duruma. Oyunlara +18 ibaresi koyarsın biter. Aynı şekilde sinemalarda da oluyor bu durum. Para verip hizmet aldığım bir şeyin sansüre uğramasını istemem. Ebeveynler çocuklarını gözetim altında tutmalı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2021 14:24
İyi yapıyorlar özellikle zombi oyunlarında gördüğümüz şiddet içerikleri zevk vermek yerine bildiğin mide bulandırıyor. Zevk vermesi neden bekleniyor onu da bilemiyorum? Tom Clansy's Rainbow Six Parasite bakalım nasıl olacak
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ghost86
Ghost86 23.02.2021 14:04
Oyunların tadı kaçar. Stres atmak için oynuyoruz sonuçta, Doom napsın ölsün mü?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony, Oyunlarda Şiddet İçeren Tasvirleri Sansürlüyor
İlginizi Çekebilir