Sony parmağınızı silaha çeviriyor

Murat Halilbeyoğlu 27.12.2012 - 15:29
İşte mükemmel bir patent
Oyun ve teknoloji dünyasının tartışma yaratan gerçekleri patentler sürekli karşımıza çıkıyor. Daha çok teknoloji tarafından gelişen bu savaş oyunlarda da son dönemlerde iyice artmaya başladı.

Özellikle Sony, Microsoft, Nintendo gibi donanım geliştirip üreten firmaların birbirleri ile yaptığı mücadeleler bizleri de heyecanlandırıyor.

Şimdiki patent haberimiz Sony'den. Ama ne patent. Uzun zamandır 3D derinliği algılayan kameralar üzerinde çalışan Japon firmasının yeni patenti gerçekleşirse artık shooter oyunlarını parmaklarımızla oynayabileceğiz.

Sony parmağınızı silaha çeviriyor
Resimdeki anlatıma göre oyuncu ateş ederken elini farklı şekillerde tutarak da aksiyonuna devam edebilecek veya silahı doldururken farklı bir yöntem kullanabilecek.

Microsoft'un oldukça başarılı olan Kinect sistemi bile parmak takibi yapamadığına göre Sony'nin yeni sistemi oldukça üstün olacak gibi.

Patentte ayrıca yeni kameranın algı derinliği de anlatılıyor. Buna göre yeni sistemde kızılötesi teknolojisi kullanılmayacak bunun yerine akustik lokasyon yardımı ile algılama yapacak.

Birinci ve ikinci dünya savaşlarında da uçakların yerini tespit etmek için kullanılan bu teknoloji günümüzde neler yapar düşünmesi bile heyecan verici.

Peki siz ne dersiniz? Yeni CoD veya BF oyununu sadece parmaklarınız ile kullanmak nasıl olur? 
Yorumlar 27
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 06:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony parmağınızı silaha çeviriyor
İlginizi Çekebilir