Sony, PC donanımlarında 'Nike olmak istiyor'

Alparslan Gürlek 12.07.2022 - 13:44
Sony, PC oyuncuları için duyurduğu Inzone donanımların ardından yaptığı açıklamalar ile PC oyuncu donanımlarında 'Nike' etkisi yaratmak istiyor.

Sizlere daha önce haberini yaptığımız gibi Sony, Inzone markası altında yeni oyuncu monitörü ve kulaklığını duyurmuştu. HDR özellikli PS5 ile tam uyumlu çalışabilen INZONE m9 monitörü ve INZONE H9 adındaki yeni kulaklığıyla, PC oyuncu donanımlarına yönelen Sony'den şimdi kayda değer yeni açıklamalar geliyor. Görünen o ki şirket, PC oyuncu donanımları alanında "Nike olmak istiyor".

Sony PC oyuncu donanımları alanında "Nike" gibi olmak istiyor 

Bunu daha da açacak olursak, Sony'nin İcra Başkanı Kazuo Kii, yaptığı açıklamalarda şirketin oyuncu donanımları alanında eSporcu profesyonellere hitap etmek istedğini söyleyebiliriz. Tıpkı Nike'ın sporcular için ortaya ürün koyması gibi, onlar da en iyi oyunculara yönelik ihtiyaçları karşılamayı hedefliyorlar. Bunu Nikkei Asia ile yaptıkları bir röportajda açıkça dile getiriyorlar.

Pandemiden öncesinde geliştirmeye başladıkları INZONE donanımları üç yıldır aktif olarak geliştiriliyormuş. INZONE markasının asıl hedef kitlesi ise "Hardcore bilgisayar oyuncuları" olacak. Kazuo Kii bu pazar hedefleri sorulduğunda şöyle yanıt veriyor:

"En tepeden başlayacağız ve en iyi eSpor oyuncularının ne istediğini öğreneceğiz. Aklımızda olan vizyon, Mizuno ve Nike'ın sporcular için ayakkabı üretmesi gibi düşünülebilir. E-Spor'da para ödülleri kazanabilirsiniz. Bir monitörün tepki süresi biraz bile gecikirse kaybedersiniz. Sony ürünleri, bu zorlu savaşlara katılan insanları yüzüstü bırakmayacak."

Sony, PC donanımlarında 'Nike olmak istiyor'

Aynı zamanda şirketin oyun ekipmanları konusunda biraz geç kaldığını düşünüp düşünmedikleri sorulduğunda, henüz bu sektörde baskın bir lider olmadığını ve bunun onlar için iyi bir fırsat olduğunu söylüyorlar. Yapılan bir başka can alıcı açıklama ise, PC ile PlayStation'ın bu oyun donanımları konusunda çakışıp çakışmayacağı sorusuna geldi.

"INZONE'un geliştirilmesi sırasında PlayStation'ı denetleyen Sony Interactive Entertainment bize oyun hakkında çok şey öğretti. Inzone, PlayStation kullanıcılarını değil, hardcore PC oyuncularını hedefliyor. İki taraf arasında da uyumluluk var, PC oyuncularının yüzde yetmişi aynı zamanda PlayStation ve diğer konsollarda da oyun oynuyor. Sony, PlayStation'a da sabitlenmedi. Gelecekle ilgili aynı görüşü paylaşıyoruz."

Görünen o ki hem Sony, hem de markaları Inzone konsoldan ziyade PC platformuna da ağırlık vermeye başladı. Yani konsol üreticileri, PC platformunun gücünü ve değerini sonunda anladı diyebiliriz.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 21:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.07.2022 00:36
Tabi efendim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.07.2022 14:56
yahu nike olmak istiyorsa o monitörler dolby vision ile çıkış yapmalıydı !
MK Okuru
MK Okuru 14.07.2022 14:32
23:11 yav 50 yıl öncenin dandik teknolojisi millet marsa koloni kuruyor bunlar eski teknolojisinden yenilere geçiş yapamıyor 5 para etmez bir şeydi zaten şimdi bu ne anlar rtx den hdr den oled den teknoloji yobazları bile varmış helal olsun sony neki nividaya amd ye intele rakip olsun eti ne budu ne
MK Okuru
MK Okuru 12.07.2022 23:11
Oyunlarda dolby Vision var mı ki
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.07.2022 20:03
MSI ve Asus korkuyor şimdi (!)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.07.2022 14:53
Reklam içinde reklam sanki insepşın. Zekice.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony, PC donanımlarında 'Nike olmak istiyor'
İlginizi Çekebilir