Sony, yeni pembe Mercy kostümünden artık para almayacak

Furkan Güler 13.05.2018 - 13:00
Sony yetkilileri tepki alan bu kararından döndü.

Meme kanseri tedavisi için Overwatch'ta etkinlik düzenleyen Blizzard, Mercy karakterine pembe bir kostüm getirdi. Kostüm gelirlerinin tamamını belirtli yardım kuruluşlarına vereceğini belirten Blizzard'ın aksine Sony, oyunun PS4 sürümünde olan her kostüm satışından yüzde 22'lik bir pay alacağını belirtmişti. Ancak Sony'nin bu hareketi sonrası Overwatch oyuncuları Sony'i eleştiri yağmuruna tuttular. 12.99 Euro olan bu kostüm satışından kazanılan para artık herhangi bir kesinti olmaksızın yardım kuruluşlarına gidecek.

Sony, pembe Mercy kostümünden gelir elde etmeyeceğini açıkladı

Oyunun PlayStation 4 sürümün aksine ise Xbox One ve PC satışlarından elde edilen kar ise yine aynı şekilde meme kanserine destek kuruluşlarına gidecek. Sona geldiğimizde Sony'nin bu karardan dönmesi oldukça güzel oldu diyebiliriz. Tüm bunların yanında Blizzard'ın devamlı olarak bu tarz kampanyalar yaparak yardım kuruluşlarına destek olması, oyuncuları sevindiriyor. Firma daha öncesinde World of Warcraft üzerinden bağış kampanyaları düzenlemişti. Bakalım Blizzard, ilerleyen günlerde daha nasıl yardım kampanyaları düzenleyecek. Teknoloji tarafında ise Apple, piyasaya sürdüğü kırmızı iPhone'larda benzer bir yardım kampanyası düzenliyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 15:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.05.2018 21:39
yahu dünya üzerinde hiçbir firma kuruluş babasının hayrına iş yapmaz illa ki bir çıkarı vardır niye mutlu olalım aksine kafası çalışanı tedirgin eder bu firmanın bu işten çıkarı ne diye
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.05.2018 13:14
zaten yoktu ki sadece bir iddiaydi o kadar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony, pembe Mercy kostümünden para almayacağını açıkladı
İlginizi Çekebilir