Sony PlayStation 3 satışları göz kamaştırıyor

Merlinin Kazanı 21.04.2011 - 11:04
Satış rakamları dudak uçuklatıyor
Sony, PlayStation®3 (PS3®) bilgisayar eğlence sisteminin dünya çapındaki toplam satışlarının 29 Mart 2011 tarihi itibariyle 50 milyon cihaz*1 ile önemli bir kilometre taşına ulaştığını açıkladı. Sony, ayrıca 3 Nisan itibariyle 8 milyon adedi*1 aşan PlayStation®Move satışlarının da katkısıyla PS3 platformunun büyüme ve ivmesini sürdürdüğünü gözler önüne serdiğini belirtti.

PS3 beş yılda büyük başarı yakaladı

Aralarında güçlü Cell Broadband Engine™ ve RSX® işlemcilerinin yanı sıra Blu-ray disc™ (BD) oynatıcı ile HDMI’ın da bulunduğu, gelecekte de geçerliliğini koruyacak, en son teknolojiler ile donatılan PS3 sistemi, Kasım 2006’daki lansmanından bu yana kullanıcılara daima HD ve yüksek kaliteli eğlence deneyimi sundu. PS3 sistemi, yazılım güncellemeleri yoluyla sunulan yeni özellik ve hizmetler ile sürekli olarak evrim geçirmeye ve kullanıcı deneyimini geliştirmeye de devam ediyor.

Sony PlayStation 3 satışları göz kamaştırıyor
75 milyonu aşkın kayıtlı kullanıcı yüz binlerce dijital içeriğe PS3 ile ulaşıyor

PS3’ün piyasaya sürülmesi ile eş zamanlı olarak, Sony, bugün faaliyet gösterdiği dünyanın dört bir yanındaki 59 ülke ve bölgede*2 75 milyonu aşkın kayıtlı hesabın bulunduğu PlayStation®Network hizmetini de hayata geçirmişti. PlayStation Network, PlayStation®Home*3 gibi ücretsiz, toplum merkezli çevrimiçi oyun ve iletişim araçlarını desteklerken, PlayStation®Store aracılığıyla da oyundan filme 32.840’ı aşkın içeriğin de aralarında bulunduğu dünya çapında toplam 105.988 dijital içeriği kullanıcıların hizmetine sunuyor. Sony’nin Eylül 2009’da piyasaya sürdüğü daha ince ve hafif yeni PS3 sistemi, yeni form faktörü ve daha düşük elektrik tüketimi ile dünyanın her yerindeki kullanıcıların büyük ilgisiyle karşılandı.

3D’nin eşsiz özellikleri ile PS3 de coştu

Sadece PS3’te mümkün olan eğlence deneyimini daha da geliştirmek amacıyla Nisan ve Eylül 2010 tarihlerinde gerçekleştirilen ücretsiz sistem yazılım güncellemesi ile Sony, PS3’e sırasıyla stereoskopik 3D oyun ve Blu-ray 3D™ özellikleri de eklemiş oldu. Bu şekilde, kullanıcılar PS3 sistemlerini sadece bir HDMI kablosu ile 3D “BRAVIA” TV gibi 3D uyumlu bir televizyona bağlayarak oturma odalarında nefes kesici gerçekçiliğe sahip stereoskopik 3D görüntünün tadını çıkarıyor. Stereoskopik 3D özelliğine sahip yazılım sayısı, 1 Nisan 2011 itibariyle 89’a ulaşmış durumda.
Sony PlayStation 3 satışları göz kamaştırıyor
PlayStation Move ile oyuna hareket kattı

PlayStation Move, en kolayından en karmaşığına kadar tüm oyun kategorilerinde yeni bir eğlence deneyimi sunmak amacıyla Sony tarafından Eylül 2010’da Kuzey Amerika, Avrupa/PAL sisteminin kullanıldığı bölgeler ve Asya’da, Ekim 2010’da ise Japonya’da piyasaya sürüldü. PlayStation Move hareket kontrol kumandası, kullanıcının 3D alandaki hareketini, açısını ve kesin konumunu mükemmel bir doğrulukla tespit edip oyuncuların, sanki oyunun içindeymiş gibi, sezgisel biçimde oynamasını sağlamak için PlayStation®Eye web kamerası ile birlikte kullanılıyor. Aralarında Sports Champions, SingStar Dance ve Killzone 3*5  gibi oyunların da bulunduğu PlayStation Move destekli veya PlayStation Move için özel olarak hazırlanmış yazılım sayısı, 24 Mart 2011 itibariyle 155’e ulaşmış durumda. PlayStation Move, aralarında SOCOM 4: U.S. Navy SEALs*6’ın da bulunduğu çok çeşitli yeni oyunlarla yeni oyun deneyimini daha da geliştirmeyi sürdürüyor.    

Her yaşa ve zevke hitap eden benzersiz oyun serileri

Dünyanın her yerindeki üçüncü parti geliştirici ve yayıncıların sunduğu güçlü destek sayesinde PS3 dünya çapında 480 milyon adet satan*7, 2.128’i aşkın yazılımın yer aldığı geniş bir yelpazeyi de kullanıcıların hizmetine sunuyor. Birinci taraf stüdyolar tarafından geliştirilen satış rekorları kıran oyun serilerinin en son piyasaya sürülen bölümleri arasında Grand Turismo 5, LittleBigPlanet2 ve KILLZONE 3 de bulunuyor.
Sony PlayStation 3 satışları göz kamaştırıyor
Sony, PS3 platformunu bundan sonra da geliştirmeye ve bilgisayar eğlencesinde yeni bir dünya yaratmaya devam edecek.

*1 Toptan satış rakamı
*2 20 Mart 2011 itibariyle.
*3 Kullanıcıların birbirleriyle etkileşime girmesi, iletişim kurması ve oyun deneyimlerini paylaşmasına imkan vermek üzere PS3 üzerinde mevcut olan, çığır açan bir 3D sosyal oyun topluluğu. PlayStation Home içinde, kullanıcılar kendi özgün avatarlarını yaratıp kişiselleştirebiliyor ve yazılı mesaj veya sesli sohbetler yoluyla sanal topluluğu gerçek zamanlı olarak keşfe çıkabiliyor. Servisin mevcut olması durumunda, PS3 sistemi başlarken/ yeniden başlarken PlayStation Home ikonu ortaya çıkar. Bazı içerik ve hizmetler ücretlidir.
*4 Sistem yazılım versiyonları 3.30 ve üstü gereklidir.
*5 İsimler ve yıllar her bir ülke veya bölgeye göre değişiklik gösterir.
*6 Stereoskopik 3D oyunlara uyum sağlar.
*7 Aralık 2010 sonu itibariyle

-Basın Bülteni
Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 14:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony PlayStation 3 satışları göz kamaştırıyor
İlginizi Çekebilir