Sony PS 3'ün HD kabiliyetini geliştiriyor

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
Sony PS 3'ün HD kabiliyetini geliştiriyor
Sony PlayStation 3, şimdiye kadar cihaz ve firmwaredeki muhtelif küçük hatalardan dolayı bir çokları tarafından alay ve istihzaya boğuldu. Ancak Sony, müşterileri için yardıma koşması gerektiğini kısmen de olsa anlamış görünüyor ve hali hazırda HD kabiliyetlerini iyileştirme üzerinde çalışıyor.

Konsolun ses ve görüntü işlevlerini geliştirmiş olan tasarımcılar bir mülakatta, PlayStation 3'te, şu an üzerinde çalışılan bir firmware güncellemesi sayesinde nihayet, DVD'lerin HD formatına dönüştürülmesinin mümkün olacağını ifade ettiler. Bu işlevin mevcut olacağını Sony gerçi konsol piyasaya sürülmeden hemen önce haber vermişti, fakat sözkonusu işlev hiç düzgün çalışmadı.

Sony PS 3'ün HD kabiliyetini geliştiriyor


Ayrıca, 1080p çözünürlükte ve 24 kare hızıyla Full-HD desteği geleceği ve bununla HDMI 1.3 standardının sorunsuzca işleyeceği açıklandı. Yakında programa dahil olarak SACD'ler için daha iyi oynatım ve seçilebilir YCrCb resim işlemcisi de hazırlanmış olacak.

Bu yeniliklerin tam olarak ne zaman yapılacağı ise şimdilik meçhul. Bununla birlikte Sony'nin, PlayStation 3'ün iyileştirilmesiyle meşgul olduğu ve müşterilini darda bırakmayacağı kanaati hakim.

Kaynağa ulaşmak için tıklayınız.



Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2024 23:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony PS 3'ün HD kabiliyetini geliştiriyor
İlginizi Çekebilir