Sony PS3 için VR/3D kontrolü

Didem Ülgen 3.06.2010 - 12:31
Sony PS3 için VR/3D kontrolü

Son zamanlarda Reality/3D oyun kontrol aletleri moda oldu. Aklımıza ilk olarak Wii Remote ve çeşitli VR eldivenler geliyor tabii ki. VR eldivenlerde, daha geniş kapsamlı olarak el ve kol hareketleri kontrolu mevcut olmasına karşın, kullanımı biraz rahatsız edicidir.

Eğer Wii Remote kadar kolay kullanabileceğiniz bir kumandanız olsaydı: avucunuzla tutabileceğiniz, parmak ve elinizle hareket ettirebileceğiniz... güzel olmaz mıydı? Sony bunu kanıtlamak için çok yakında 3D kontrollü PS3 oyunu yapmayı düşünüyor ve Sony,"Hand-held computer interactive device" patentine sahip.
Sony PS3 için VR/3D kontrolü

Tüm bu 3D oyun kontrolleri elinizle tutmanız için tasarlandı, avucunuzla tutabilecek ve parmaklarınızı hareket ettirebileceksiniz. Bu komutları PS3 ve Vaico PC'nizde uygulayabileceksiniz ve hatta bu alet size dokunma hissi de verecek. Bunun anlamı ise bir şeyi aldığınızda veya bir şeye bastığınızda onu hissedebileceksiniz.
Daha önce Sony'de görmüş olduğunuz teknolojiye birkaç ciroskop ve 3D el hareketi eklenmiş olarak, (gyroscopes ve 3D hand motion detection technology) muhteşem 3D oyun kontrollerine sahip olabileceksiniz... Çok yakında PS3' te.

Kaynağa ulaşmak için tıklayınız.


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 01:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony PS3 için VR/3D kontrolü
İlginizi Çekebilir