Sony PSN hesapları için PC entegrasyonu özelliği getirebilir

Alparslan Gürlek 15.08.2022 - 16:39
Sony'nin PC için yayınladığı PlayStation oyunlarında kullanıcıların PSN hesaplarını kullanabileceklerine dair bazı ipuçları bulundu.

Geçen hafta PC için piyasaya sürülen Spider-Man Remastered hayranlar tarafından sevildiği gibi meraklı oyuncuların da karşısına çıktı. Oyun dosyalarında bulunan bazı referanslar PSN hesaplarının önümüzdeki dönemde PC platformu için de kullanılabileceğine işaret ediyor.

VGC tarafından paylaşılan bilgilere göre Sony, PC oyuncularının PlayStation Network hesaplarını belirli oyunlara bağlamasına izin vermeyi planlıyor. Bunu yapan oyunculara ise bazı oyun içi ödüller verilebilir. Henüz hiçbir PlayStation Studios PC oyunu PSN hesaplarına bağlanmaya izin vermese de Spider-Man'in dosyalarında buna yönelik bazı detaylar bulundu.

Sony yakında PSN hesaplarını PC'deki oyunlara entegre edebilir

Spider-Man Remastered PC sürümü içerisinde bulunan bazı dosyaların isimleri, Sony'nin yakında tanıtabileceği yeni bir özelliğe işaret ediyor. "PSNAccountLinked" ve "PSNLinkingEntitlements" gibi bazı referanslar oyun dosyalarını kurcalayan oyuncular tarafından keşfedilmiş. Ayrıca PSN hesabı bağlandıktan sonra verilecek ödüller için de "LevelCapExtras" gibi referanslar bulunuyor. Geliştirici Insomniac ilerleyen dönemde hesaplarını bağlayan oyunculara ödüller verecek gibi görünüyor.


God of War PC

Bildiğiniz gibi PlayStation'un resmi web sitesinde PC oyunları için ayrıca bir sayfa da açılmıştı. Sony'nin son dönemlerde izlediği stratejiye bakacak olursak bu PSN hesabı bağlama durumu da yarın öbür gün resmiyete dökülebilir. Ancak PC'ye çıkan bütün PS oyunlarında olup olmayacağı konusu henüz netliğe kavuşmuş değil.

Buna karşın rakip firma Xbox'ta bu durumun zaten uygulandığını görüyoruz. Forza Horizon 5, Sea of Thieves gibi oyunların Steam sayfasında "Üçüncü taraf hesabı gerektirir: Xbox Live" ibaresine yer veriliyor. Yakında bunun PlayStation versiyonunu da görebiliriz. Konsol üreticisi olmasalar da hali hazırda Ubisoft ve EA gibi şirketler de buna benzer uygulamalar kullanıyorlar. PC platformunda oldukça yaygın olan bu durum PlayStation Studios oyunlarında da karşımıza çıkabilir.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 06:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2022 17:20
Yakın bi zamanda steam ve epic uygulamaları ps üzerinde çalışacak.Tüm pc oyunları ps de çalışıcak bunun için bu alt yapı adımlarını atıyorlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony PSN hesapları için PC entegrasyonu özelliği getirebilir
İlginizi Çekebilir