Sony, Returnal yapımcısı Housemarque stüdyosunu satın aldı

Ersin Kılıç 29.06.2021 - 14:05
Sony yaptığı resmi açıklama ile son olarak Returnal oyunu ile karşımıza çıkan Housemarque stüdyosunun satın alındığını duyurdu

Sony, yaptığı açıklama ile Housemarque stüdyosunun satın alındığını resmi olarak duyurdu. Son yıllarda stüdyo alımları konusunda büyük bir atılım yapan ve Epic Games hisselerinin de bir kısmını satın alan Sony, anlaşılan oyun tarafında elini daha da güçlendirmek için benzer atılımlara devam edecek. Bünyesine kattığı firmaları Playstation Studios çatısı altında birleştiren Sony, Housemarque stüdyosunun da Playstation saflarına resmi olarak katıldığını açıkladı.

Sony, Returnal yapımcısı Housemarque stüdyosunu satın aldı

Aslında Housemarque stüdyosu için zaten uzun süredir Playstation saflarında açıklamasını yapabiliriz. Her ne kadar mobil ve diğer platformlara bazı oyunlar geliştirmiş olsalar da Housemarque stüdyosu genelde Playstation odaklı çalışan ve Sony'e yakın olan firmalardan birisiydi. Firma özellikle Super Stardust, Resogun, Dead Nation, Alienation, Matterfall ve son olarak da Returnal ile Playstation konsollarına özel olan oyunlar ile karşımıza çıkmıştı. Returnal ile aldığı puanlar ve övgülerden sonra firmanın 1996 yılında kurulan firmanın en iyi dönemlerinden birini geçirdiğini de söyleyebiliriz.

Sony, Returnal yapımcısı Housemarque stüdyosunu satın aldı

Returnal inceleme

İşte bu dönem firmanın Sony tarafından satın alınması ile birlikte yeni bir ivme kazandı da denebilir. Playstation Blog sayfası üzerinden Housemarque stüdyosunun kurucularından ve yöneticilerinden biri olan Ilari Kuittinen, satın alma süreci ile ilgili şu açıklamalara imza atmış.

"Bugün 26 yılı aşkın bir süredir oyun geliştiren Housemarque için büyük bir gün. Sony Interactive Entertainment ile olan güçlü ortaklığımız PS3'te Super Stardust HD ile başladı ve o zamandan beri tüm PlayStation platformları için arcade esintili oyunlar yaptık. En son oyunumuz olan Returnal ile üçüncü şahıs aksiyon oyunlarına yaptığımız en büyük adım, benzersiz ve kaliteli oyuncu deneyimleri sunarak sektördeki sesimizi ve markamızı pekiştirdi.

Sonunda PlayStation Studios ailesine katıldığımız için çok heyecanlıyız! Bu, stüdyomuza net bir gelecek ve oyun merkezli yaklaşımlar sunmaya devam etmek için istikrarlı bir fırsat verirken, yeni anlatı sunma yöntemlerini denemeye ve bu modern sanat formunun sınırlarını zorlamaya devam edeceğimizin de bir göstergesi olacak. Bu aynı zamanda PlayStation ailesinin resmi bir üyesi olarak Helsinki'de büyüyen endüstri merkezini genişleteceğimiz ve Finlandiya'daki en eski oyun stüdyosunun mirasını güvence altına alacağımız anlamına geliyor.

Son olarak, bu hayranlarımız için ne anlama geliyor? Housemarque olarak bizler oyuncuyuz. Ayrıca kendi rotamızı yürütmekten ve yeni kombinasyonlar denemekten çekinmemizle de tanınmıyoruz. SIE'nin ve bizi destekleyen stüdyo ailesinin desteğiyle, sektördeki yerimizi gerçekten büyütebilir ve Housemarque'ın hiçbir sınırlama olmaksızın neler yaratabileceğini gösterebiliriz. Önümüzdeki yıllarda neler olacağını herkese göstermek için sabırsızlanıyoruz ve önümüzdeki çeyrek yüzyıl ve sonrası için daha kalıcı anılar ve heyecan verici oyunlar getirmeyi umuyoruz."

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2024 05:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.07.2021 10:11
housemarque için çok güzel olmuş, returnal harika bir oyundu, bu değeri hak ettiler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.06.2021 14:37
Sanırım Bluepointi de almışlar. Sony Japan yanlışlıkla onu duyurup silmiş twitini.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony, Returnal yapımcısı Housemarque stüdyosunu satın aldı
İlginizi Çekebilir