Sony Türkiye, Japonya depreminden etkilenmeyecek!

Merlinin Kazanı 17.03.2011 - 09:49
Sony Türkiye'nin faaliyetlerinin etkilenmeyeceği açıklandı
Sony, Japonya'nın kuzey bölümünde meydana gelen Tohoku Depremi ve tsunamiden dolayı bölgede bulunan üretim tesislerinden sekizinde operasyonlarının etkilendiğini açıkladı. Zarar gören tesislerde, hemen inceleme ve etkili kurtarma çalışmaları başlatan Sony, bugün itibariyle hiçbir çalışanının zarar görmediği bilgisinin kendileri için tek teselli olduğunu belirtti. Sony, ayrıca, geniş kapsamlı elektrik kesintilerine duyarlı davranıp, elektrik tasarrufuna katkıda bulunmak amacı ile gönüllü olarak tesislerinde operasyonlarını askıya aldı.

Şirketten yapılan resmi açıklamaya göre, Sony'nin Tokyo ve çevresindeki ofis ve tesislerinin 14 Mart tarihi itibariyle normal faaliyetlerine devam ettiği açıklandı. Aynı zamanda Sony’nin Japonya dışında pek çok ülkede üretim tesisinin olduğu vurgulandı ve Sony Türkiye'ye de ürün tedariğinin başta Avrupa olmak üzere bu ülkelerdeki tesislerden sağlandığı belirtildi. Bu sayede de Japonya depreminin, Sony Türkiye operasyonları üzerinde çok büyük bir etkisi olmayacağı ve faaliyetlerin aynen eskisi gibi yürütüleceği açıklandı.

14 Mart 2011, Pazartesi saat 11.00 itibariyle alınan son bilgiler ışığında faaliyetleri askıya alınan Sony üretim tesisleri aşağıdaki gibi:
• Sony Chemical & Information Device Corporation
• Tagajyo Plant (Miyagi Prefecture)
• Tome Plant, Nakada/Toyosato Sites (Miyagi Prefecture) < Optical devices, IC cards etc.>
• Sony Shiroishi Semiconductor Inc. (Miyagi Prefecture)
• Sony Energy Devices Corporation, Koriyama Plant (Fukushima Prefecture)
• Sony Energy Devices Corporation, Motomiya Plant (Fukushima Prefecture)
• Sony Energy Devices Corporation, Tochigi Plant (Fukushima Prefecture)
• Sony Manufacturing Systems Corporation, Kuki Plant (Saitama Prefecture)
• Sony DADC Japan Inc., Ibaraki Facility (Ibaraki Prefecture)

Yukarıda adı geçen tesislerin ana cihaz üretiminden ziyade kimyasal, enerji ve parça üretimi yapan tesisler olduğu, ayrıca, bölgedeki iyileştirme ve toparlanma çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz faaliyetlerine yeniden başlayacağı da belirtildi.
Sony Türkiye, Japonya depreminden etkilenmeyecek!
Sony, Japonya Depremi'nin yaralarını sarmak için 300 milyon Yen bağışlıyor

Sony Corporation, 11 Mart'ta Japonya’nın kuzeyini kasıp kavuran deprem ve tsunami sonrasında Sony ve Grup Şirketleri olarak felaketten etkilenen bölgelerde yaraların sarılması adına 300 milyon Japon yeni bağışta bulunacağını da açıkladı.

Sony, 300 milyon Yen'lik bağışına ek olarak, bir yardım fonu oluşturarak, dünya genelindeki grup çalışanlarından bağış toplayacak ve ihtiyacı olan kişilere iletecek. Şirket aynı zamanda yardım kampanyasına destek olmak amacı ile 30.000 adet Sony radyo bağışında da bulunacak. Sony ayrıca bölgedeki ihtiyaçlara paralel olarak başka ürünler de bağışlamak için hazırlık yapıyor.

Dünyanın hiçbir yerinde bir daha böyle bir felaketin yaşanmamasını temenni ettiklerini vurgulayan Sony Corporation Başkanı ve CEO'su Howard Stringer, "Bu gibi zamanlarda insan hayatının ne kadar önemli ve değerli olduğunu hatırlıyor ve hem bireysel hem de şirket olarak ihtiyacı olanlara yapabileceğimiz yardımın farkına varıyoruz. Felaketten etkilenen bölgelerin en kısa zamanda yaralarını sarmaları için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz" dedi.

"Türk tüketicisini yarı yolda bırakmayız"

İş ortakları ve tüketicilerinden aldıkları destek mesajlarının kendilerine güç verdiğini vurgulayan Sony Eurasia A.Ş. Genel Müdürü Mohsen Noohi ise yaptığı değerlendirmede şunları belirtti: "İş ortaklarımız ve tüketicilerimizden çok sayıda destek mesajı aldık. Hepsine, hepinize, bu değerli dilekleriniz için bir kez daha teşekkür ederim. Sony Türkiye olarak, tüketicilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilmek için gerekli tüm adımları atıyoruz. Ürün tedariğinde herhangi bir sıkıntı yaşamayı beklemiyor ve önümüzdeki dönemde de  yeni ürünlerimizi pazara sunmayı planlıyoruz. Yaşanan bu felaketten ötürü üzüntümüz çok büyük, ancak faaliyetlerimizi sürdürmek konusunda kararlıyız. Türk tüketicisi, Sony markasına güveniyor ve Sony Türkiye'nin en iyi ürün ve hizmetleri kendilerine sunacağını çok iyi biliyor. Biz de onları hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğiz."
Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 22:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony Türkiye, Japonya depreminden etkilenmeyecek!
İlginizi Çekebilir