Sony Türkiye'den PSN ile ilgili mesaj var!

Murat Halilbeyoğlu 29.04.2011 - 10:15
Resmi açıklama geldi
Yaklaşık iki haftadır kapalı olan PSN ile ilgili Sony tarafından sürekli bilgilendirmeler ve gelişmeler yayımlanıyordu. Özellikle son haberimizde PSN'in 4 Mayıs'ta aktif olacağı ancak sadece birkaç servisinin çalışacağı haberini yapmıştık.

Şimdi de Sony Türkiye tarafından dağıtılan bir duyuru dikkatimizi çekti. PSn üyelerinin mail adreslerine gönderilen bu bildiri yeni bir şey açıklmasa da Sony tarafından Türkiye'de dağıtılmış ilk resmi bildiri olması adına büyük bir önem de taşıyor. İşte Sony Türkiye'nin resmi bildirisi:

"17 Nisan ile 19 Nisan 2011 tarihleri arasında, bazı PlayStation Network ve Qriocity hizmeti kullanıcı hesabı bilgilerinin ağımıza yasadışı ve izinsiz yapılan bir girişle bağlantılı olarak tehlike altında olduğunu keşfettik. Bu izinsiz girişe yanıt olarak:

- PlayStation Network ve Qriocity hizmetlerini geçici olarak kapattık;
- Ne olduğuna dair eksiksiz ve kapsamlı bir araştırma yürütmesi için dışarıdan, tanınmış bir güvenlik firmasını görevlendirdik ve
- Kişisel bilgilerinizin daha da iyi korunmasını sağlamak amacıyla sistemimizi yeniden inşa ederek ağımızın alt yapısını güçlendirmek ve güvenliğini artırmak için gereken adımları hızla attık.

Bu sorunları mümkün olduğunca çabuk ve etkili bir şekilde ortadan kaldırmak için elimizden geleni yaparken gösterdiğiniz sabır, anlayış ve iyi niyet için teşekkür ederiz.

Olayın ayrıntıları araştırılmaya devam ediliyor olsa da, sağladığınız su bilgilerin yetkisiz bir kişi tarafından ele geçirildiğine inanıyoruz: ad, adres (şehir, eyalet, posta kodu), ülke, e-posta adresi, doğum tarihi, PlayStation Network/Qriocity şifreleri, oturum açma bilgileri ve kullanıcı adi/PSN online ID (çevrimiçi kimlik). Satın alma geçmişiniz ve fatura adresiniz (şehir, eyalet, posta kodu) dahil profil verileriniz ve PlayStation Network/Qriocity şifresi güvenlik yanıtlarınız da ele geçirilmiş olabilir. Sorumlu olduğunuz bir kişi için bir alt hesaba izin verdiyseniz, sorumlu olduğunuz kişilerin verileri de ele geçirilmiş olabilir. Su an kredi kartı bilgilerinin alındığına dair herhangi bir kanıt bulunmasa da, bu olasılığı göz ardı edemeyiz. PlayStation Network veya Qriocity'ye kredi kartı bilgilerinizi girdiyseniz, ihtiyatlı olmak amacıyla kredi kartı numaranızın (güvenlik kodu hariç) ve son kullanma tarihinin de ele geçirilmiş olabileceğini bildiriyoruz.

Güvenliğiniz için kişisel bilgilerinizi veya önemli bilgilerinizi isteyen e-postalara, telefon çağrılarına ve mektupla yapılan sahtekârlıklara karşı dikkatli olmanızı öneriyoruz. Sony e-posta da dahil olmak üzere hiçbir şekilde sizinle irtibata geçerek kredi kartı numaranızı, vergi numaranızı veya benzer bir numarayı ya da diğer kişisel bilgilerinizi istemeyecektir. Sizden bu bilgiler istendiyse, karsınızdakinin Sony olmadığından emin olabilirsiniz. PlayStation Network ve Qriocity hizmetleri tamamen geri geldiğinde, oturum açarak şifrenizi değiştirmenizi önemle tavsiye ediyoruz. Ayrica, PlayStation Network veya Qriocity kullanıcı adinizi veya şifrenizi başka hizmetler veya hesaplar için kullanıyorsanız, bunları da değiştirmenizi önemle tavsiye ediyoruz.

Kimlik hırsızlığına veya diğer mali kayıplara karşı korunmak için hesap hareketlerini incelemenizi ve kredi kartı veya benzeri raporlarınızı takip etmenizi tavsiye ediyoruz.

Bu olayla ilgili araştırmamızı tamamlarken gösterdiğiniz sabır için teşekkür ediyor ve herhangi bir rahatsızlık için üzüntülerimizi bildiriyoruz. Ekiplerimiz bu konu üzerinde 24 saat çalışıyor ve hizmetler mümkün olan en kısa sürede geri gelecek. Sony bilgilerin korunmasını çok ciddiye almaktadır ve kişisel bilgilerin korunması için ilave önlemler almak amacıyla çalışmaya devam edecektir. Müşterilerimize kaliteli ve güvenli eğlence hizmetleri sunmak en büyük önceliğimizdir. Sorularınız için lütfen tr.playstation.com/psnoutage adresinden bizimle irtibata geçin.

Saygılarımızla,

Sony Network Entertainment ve Sony Computer Entertainment Ekipleri"

Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 15:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony Türkiye'den PSN ile ilgili mesaj var!
İlginizi Çekebilir