Sony: Wii U, PS Vita'ya ilham kaynağı olacak

Murat Halilbeyoğlu 8.06.2011 - 12:35
Japon firması rakibinin yaptıklarından memnun gibi
SCE Worldwide Studios'un başkanı Shuhei Yoshida E3'te yaptığı bir röportajda Nintendo'nun yeni duyurulan cihazı Wii U ile yakından ilgilendiklerini ve bu cihaz sayesinde geliştiricilerin PS Vita'ya yenilikler getirme açısından ilham vereceğini belirtti.

"Nintendo'nun Wii U ile yaptıkları çok ilginç gerçekten, üstelik dedikodularda söylenenlerin aynısının çıkmaması da beni şaşırttı. İnsanlar şimdiden Vita ve PS3 arasında benzer bir bağlantı olup olmayacağını sormaya başladı. Çift ekran kullanımı, kontrolleri ekran üzerinden yapmak gibi şeyleri merak etmeye başladılar."

Sony: Wii U, PS Vita'ya ilham kaynağı olacak
"Bu çok ilginç ve biz de bunu deneyeceğiz."

Shuhei Yoshida daha sonrasında yaptığı konuşmada yeniliklerin geliştiriciler tarafından denenmeye başlandığına dair ipuçları da verdi.

"Vita'nın geliştiricileri pek çok şey deniyorlar, gördüğünüz gibi Vite ve PS3 arasında bağlantı kurma çabalarımız devam ediyor. Wipeout ekibi cross play fikirleri ile bize geldiklerinde diğer Vita ekipleri de iki sistemde aynı anda oynama fikirleri ortaya atmaya başladılar. SDK'ları geliştiricilere sunduğumuz anda PS3 ve Vita arasında bir bağ kurmak büyük olasılıkla zaman meselesi olacaktır."
Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2024 03:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony: Wii U, PS Vita'ya ilham kaynağı olacak
İlginizi Çekebilir