Sony, yeni Destiny 2: Forsaken videosunda kontrolcü sansürledi

Furkan Güler 8.06.2018 - 12:51
Yeni bir sansür vakası daha.

İkinci oyunuyla oynayanlarına uzun vadede hayal kırıklığı yaşatan Destiny serisi, önümüzdeki günlerde Forsaken güncellemesi ile oyuncuların karşısına tekrar çıkacak. Yeni güncellemede oyuna onlarca yeni içerik getiren Bungie, Destiny tutkunlarını heyecanlandırdı. Ancak Forsaken adını alan güncelleme için yayınlanan videoda (PlayStation'ın kanalında) Xbox One kontrolcüsü sansürlendi. Yaklaşık 10 dakika süren videoda sansürlenen sahne oyuncuların gözünden kaçmadı.

Sony, kanalında yayınladığı reklamı Xbox One kontrolcüsü yüzünden sansürledi

Sony, yeni Destiny 2: Forsaken videosunda Xbox'ı sansürledi

Unutanlar için, Sony daha öncesindeyse Anthem videosunda gözüken Xbox butonlarını sansürlemiş ve video düzenleme programı ile kendi kontrolcüsünün butonlarını videoya yerleştirmişti. Yani sansür konusunda Sony'nin sicili temiz değil. Diğer bir taraftan Microsoft ise bu tarz girişimlere hiç başvurmadı.

Sona geldiğimizde konsol firmaların kendi resmi kanallarında yayınlayacakları videolar dikkat etmesi gerektiklerini düşünüyorum. Hali hazırda piyasaya kıyasıya rekabet halinde olan konsol firmaları, bu tarz girişimler ile prestijlerini az da olsa zedeliyorlar. Diğer bir yandan Sony ve Microsoft arasında olan rekabetin dışında kalan Nintendo ise yakın zamanda bu büyük rekabete Switch ile ortak olacaktır.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 00:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
Manhunt Two
Manhunt Two 8.06.2018 20:32
Herkesin tahmin ettiği nedenler dışında nedenler olabilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2018 20:06
Bu tür şeyler olur, mazur görmek lazım. Şuradan bir haber alıp başka yerde yayınlasam ortalığı ayağa kaldırırsınız. Belki Sony de, yarın öbür gün Microsft "Adamların kendi kanalındaki videoda bizim kontrolcü var, o kadar içlerine girmişiz yahu" demesin diye böyle bir şey yapmıştır, kim bilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
PuzzleMaster
PuzzleMaster 8.06.2018 15:28
Buyutucek bir sey yok, kendine rakip gormus ve sansurlemis-dogal olarak. Istenilen pazarda rekabet iyidir ve "consumer"in yararinadir. Rekabet daha kaliteli oyunlarin cikmasina olanak sagliyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2018 13:05
ya ne kadar ucuz kalitesiz şeyler,asyalıların içinde bulunduğu çoğu yerde bu tarz işler var,adamlar kalitesiz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2018 13:00
Egoya bak.. Ben olsam Gülücüklü surat yapıp yes, xbox gamepad falan yazardım.. Rekabet mi kaldı exc ler sayesinde sanki yap gitsin ;)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony, yeni Destiny 2: Forsaken videosunda Xbox'ı sansürledi
İlginizi Çekebilir