Sony oyunculara yardımcı olacak yeni patentini açıkladı

Taylan Bal 10.08.2023 - 09:38
Sony'nin yeni patenti, oyunculara PlayStation oyunlarında kaybolduklarında yardımcı olacak yeni bir programı ortaya çıkardı.

Sony'nin yeni patenti, oyunculara PlayStation oyunlarında kaybolduklarında yardımcı olacak yeni bir programı detaylandırıyor. Bu, Sony'nin oyunculara yardım sunan ve deneyimi daha sorunsuz hale getiren bir dizi patentine devam eden bir eğilimi sürdürüyor.

Sony'nin yeni patentinde oyun içi yardım programı detaylandırılacak

Dünyanın en büyük elektronik üreticilerinden biri olarak kabul edilen Sony, kameralardan bilgisayarlara hatta bir plak şirketine kadar teknoloji dünyasında büyük bir isim.

Sony'nin en son patenti, oyunculara dinamik bir ipucu sistemi sunacak bir programı ayrıntılı hale getiriyor. Bu özellik, oyuncunun mevcut oyun hedefini analiz eder ve oyunun aynı kısmını geçmiş oyuncuların verilerine bakarak çözüm sunuyor.

Oyuncunun hangi diğer oyuncu verilerini görmek isteyip istemediği veya yardımı açıp kapatıp kapatamayacağı veya kendi oyun oynama verilerini diğerlerine yardımcı olmak için kullanıp kullanamayacağı belirgin değil. Ancak bu özellik kesinlikle daha zorlu PlayStation oyunlarında büyük bir yardımcı olacak.

Yeni özellik daha erişilebilir bir deneyim sunacak

Patent, oyuncunun mevcut oyun içi konumunu takip ederek bu yeni yardım programının nasıl devreye gireceğini, verilerin cihazlar arasında nasıl aktarılacağını, oyuncunun mevcut durumuna göre nasıl sıralanacağını ve nasıl daha iyi stratejik tavsiye sunulacağını ayrıntılı çizimlerle içeriyor. 

Tüm bunlar, daha erişilebilir bir deneyim isteyen oyuncular için güzel bir özellik gibi görünüyor. Oyuncuların oyun seçimlerini sınırlamadan veya komik derecede düşük bir zorluk seviyesi seçmeden daha erişilebilir bir deneyim isteyen oyuncular için bu özellik oldukça işlevsel olacak gibi görünüyor. 

Aynı zamanda, Sony'nin envanter yönetimi için benzer bir patent başvurusu yapmasıyla birleştirildiğinde, Elden Ring gibi acımasız oyunlar bile bazıları için daha konforlu bir hale gelebilir.

Video oyun şirketlerinin oyunculara yardım elini uzatması ve oyun deneyimini daha erişilebilir ve daha sorunsuz hale getirmesi her zaman güzel bir gelişme olarak karşımıza çıkmıştı. Bu, oynanışı daha az kafa karıştırıcı hale getiren özellikler veya oyuncuların tercihlerine göre yeni oyunlar keşfetmelerine izin veren özellikler olsun, her zaman hoş bir görüntü. Sony istediklerini yapabilirse bambaşka bir hizmet kalitesi sunabilir.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 18:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2023 15:36
Sony binlerce liraya oyun satıyor hem de zorunlu kılarak kullanıcı bilgilerini talep ediyor ve topluyor. Bu prensiplerden vazgeçmediği sürece ürünlerini kullanmayı düşünmüyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony yeni patentini açıkladı
İlginizi Çekebilir