Sony, yeni yapay zeka patenti ile kafaları karıştırdı

Batuhan İnce 11.02.2020 - 16:50
Sony, “Oyun İçi Kaynak Toplama Platformu” adını verdiği yeni yapay zeka patenti ile oyun deneyiminizi kolaylaştırmayı hedefliyor.

Sony, oyunda belli bir bölgede takılı kalan oyuncuların engelleri aşmak için yardım isteyebileceği bir yapay zeka aracının patentini aldı. Bu aracın, bedava sunulacak bir özellik mi, yoksa satın alınabilir bir abonelik mi olduğu konusunda henüz bir bilgi yok.

Sony'nin yeni sistemi nasıl işliyor?

Sony, video oyunlarının içerisinde birçok farklı objenin ve oynanış biçiminin kullanıcılara sunulduğunu, ancak oyuncuların senaryo modunu ilk deneyimlemeleri sırasında bunların birçoğunu kaçırdıklarını öne sürüyor. Bu sorunun üzerinde bir hayli kafa yoran Sony, oyuncuların takılıp kaldığı bir bölge konusunda yardım isteyebilecekleri bir sistemin patentini aldı. Alınan bu patente “Oyun İçi Kaynak Toplama Platformu” adı verilmiş. Günümüzde kullanılan sanal asistanlar ile benzerlik gösteren bu sistem, sesi komut sayesinde aktif ediliyor ve içerisinde üç farklı işlev barındırıyormuş.

Bu işlevlerden biri kısaca, yapay zekanın oyuncunun oyun içindeki “mevcut durumunu” belirleyip bu kısmı başarılı bir şekilde tamamlayan oyuncuların verilerini derleyerek talep eden kullanıcıya sunduğu belirtiliyor. Bu sayede kaynakları diğer oyuncuların kullandığı gibi ayarlayıp o bölgeyi doğru bir şekilde bitirmemize olanak sağlıyor.

Sony, yeni Yapay Zeka patenti ile kafaları karıştırdı

Yapay zeka aracının, yalnızca diğer oyuncuların verilerini yönlendirmekle kalmayacağı da söylenmiş. Farklı alternatifler içerisinde, eğer oyun mikro ödeme içeriyorsa sistem oyuncuya anlık olarak o savaşı kazanmasını sağlayacak olan silahı satın almasına olanak verecek, hatta belki de o noktayı tamamen geçmesini sağlayabilecek.

Oyun deneyimi sırasında yapay zekanın kullanılması fikri oyun dünyasında yeni bir olay değil. Ubisoft’da daha önce oyunlarındaki ilerlemeyi izleyerek oyunculara istatistikler sunabilen Sam isimli bir yapay zekayı kullanıma sunmuştu. Google’da Stadia’nın ilerleyen dönemlerinde Google Asistan ile etkileşime girebileceğini vadetti. Her ne kadar doğru kullanımda başarılı sonuçlar elde edecek olsa da oyuncuların böyle bu tarz araçlara ne kadar ihtiyaç duyduğu da tartışma konusu haline gelmiş durumda.

Sony’nin aldığı patent hakkında muhtemelen Playstation 5’in tanıtımı sırasında daha çok bilgi edineceğiz. Bu patent şu an için yalnızca oyun içi satın almalar üzerine odaklanmış gibi görünse de kullanıma sunulması durumunda çok daha farklı alternatifleri içerisinde barındırabilir. Siz ne düşünüyorsunuz, bu aracı kullanmak ister misiniz?

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 19:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.02.2020 13:00
şu mk okuru olayına çıldırıyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.02.2020 14:45
hep bunlar yeni yetme oyuncular yüzünden
oyunlar zaten aşırı kolay yapılıyor
ne bilmece var, ne strateji
ne de aksiyon zorluğu
MK Okuru
MK Okuru 12.02.2020 22:45
Aynen
Kalan Karakter: 300 Gönder
@yKuT
@yKuT 12.02.2020 12:16
You tube varken hiç gerek yok. Kaldıki bu devirde hayla takılıpta geçilmeyen oyun varmıki Ben uzun yıllardır öyle bir Oyunla karşılaşmadım Keşke olsa.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.02.2020 11:08
Yine dediğim gibi Bunlar önemli konular değil gerçek olan varki oyunların hala atari gözükmesi bir devrim yaşatamaması tamam eskiye bakarak gelişme oldu ama hep robotlarla oynadık çizgi film grafikerle ilerledik buda gerçekçiliği hep aldı götürdü şimdi ps5 ve series X’de sıra yine yapay atari oynucz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.02.2020 19:49
Peki Oyunuda bizim yerimize oynuucakhmı?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony, yeni yapay zeka patenti ile kafaları karıştırdı
İlginizi Çekebilir