Sony'den iki büyük isim ayrıldı!

Murat Halilbeyoğlu 1.12.2011 - 17:38
Yönetim katı biraz tenhalaştı
Sony bir yandan gelişmeleri ve yenilikleri ile gündeme gelirken diğer taraftan kayıplar da yaşamıyor değil. Son gelen habere göre firmanın pazarlama müdür yardımcısı Scott Steinberg ve firmanın kıdemli başkan yardımcısı Rob Dyer firmadan ayrıldı.

SCEA'ya göre Scott Steinberg istifa etmiş, lakin istifasının nedeni ve bundan sonra nerede çalışacağı henüz belli değil. İsimsiz kaynakların verdiği bilgiye göre gitmesine izin verilmiş ve kapıya kadar güvenlik görevlileri eşlik etmiş. Bizde fazla yaşanmasa da dış ülke firmalarında bu güvenlik görevlilerinin eskort etmesi alışıldık bir durum.

2007'de SEGA'daki başkan yardımcılığı görevinden ayrılan Scott Steinberg doğrudan SCEA'ya geçmişti. Daha öncesinde ise Eidos, Crystal Dynamics, Roxio ve Liquid Audio gibi firmalarda görev yaptı.

Yine aynı şekilde Rob Dyer'ın da firmadan ayrıldığını belirten SCEA yerine kimin getireleceğini henüz açıklamadı. Dyer ise bundan sonraki kariyer hayatına Zynga'nın partner publishing başkanı olarak devam edecek.

Sony'den iki büyük isim ayrıldı!
Tıpkı Steinberg gibi Dyer da 1998'den 2004'e kadar Eidos'ta çalışmış ve aynı zamanda '94 ile 2000 yılları arasında Crystal Dynamics'in başkanlığını yapmıştı. 2008'de ise Sony'e katılmıştı.

Geçtiğimiz ekim ayında SCEA, Guy Longworth'ü pazarlama departmanının ve PSN'in yeni kıdemli başkan yardımcısı olarak Peter Dille'ın yerine almıştı. Dille ise Mart ayında firmadan ayrılmıştı.
Yorumlar 18
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 15:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony'den iki büyük isim ayrıldı!
İlginizi Çekebilir