Sony'den PlayStation 3 için cevap

Murat Halilbeyoğlu 10.01.2011 - 12:30
Kırılan konsolun hesabını kim verecek?
Sony yaşanan son gelişmelerin ardından en sonunda sessizlik yeminini bozdu ve PlayStation 3'ün güvenlik durumu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Japon firması, fail0verflow adlı bir hack grubunun mühendislik kodunu tersine çevirerek sistem üzerinde tam kontrol sağlamasının ardından tam anlamıyla dudaklarını mühürlemişti.

Bu olaydan kısa bir süre sonra iPhone hacker'ı George "GoeHot" Hotz konsolun kök anahtarını internet üzerinden herkese yayınlamış ve ev hacker'larının konsolda kendi uygulamalarını oluşturmasını sağlamıştı. Bu kırma işlemleri sırasında Blu-Ray ve PSP kök anahtarları da PS3'ün içerisinde bulundu.

Sony'den PlayStation 3 için cevap
Sony bu durum karşısında en sonunda bir açıklama yapma gereği duydu. Açıklamada "Olanların farkındayız ve şu anda üzerinde çalışıyoruz. Bu problemi network güncellemeleri ile gidereceğiz ancak bu güvenlikle ilgili bir tehdit olduğu için size daha fazla bilgi veremeyeceğiz" denildi.

Dün akşam BBC televizyonuna fail0verflow grubunun yaptığı "Konsol tam anlamıyla açığa çıktı ve artık geri dönüşü yok" yorumun üzerine Sony'den daha fazla bilgi duymak isteyen kullanıcılar hayal kırıklığına uğradılar.

Her ne kadar kodlarını kırmış ve sistemi ele geçirmiş olsalar da hem fail0verflow hem de GeoHot güvenilir, korsan karşıtı kişilerden oluştuğu için kişilerin kopya oyun oynayabileceği araçlar yayınlamadılar, ancak elbette bu korsanlığın alıp başını yürümesine engel olmayacak. Sonuçta kısa zamana kadar dünyanın en güvenli konsolu artık kırılmış durumda.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2024 19:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony'den PlayStation 3 için cevap
İlginizi Çekebilir