Sony'den PlayStation'a 2.1 milyar dolarlık bütçe

Kübra Erciyas 14.07.2023 - 12:55
Sony, oyun araştırma ve geliştirme alanında yatırım yapmak için Mart 2024’e kadar kullanılmak üzere 300 milyar Yen'lik bütçe ayırdı.

Sony son duyurusuna göre Mart 2024’e kadarki oyun araştırma ve geliştirme bütçesini belirledi. 2.1 milyar dolar bütçesi ile canlı hizmet, VR oyunları ve abonelik hizmetleri alanında yeni yatırımlar yapacağını netleştirdi.

Oyun araştırma ve geliştirme alanında 300 milyar Yen bütçe ayrıldı

Sony oyun sektöründe adını duyurmuş olan ve günden güne gelişmeleri ile kendini iyileştiren markalardan biridir. Marka tarafından yapılan son açıklamaya göre 300 milyar Yen'lik bir bütçe ayrıldı. 

300 milyar Yen'lik ana bütçe yaklaşık 2.1 milyar dolara tekabül ediyor. Bu bütçenin ana konusu ise oyun araştırma, VR oyunlarına yönelik geliştirmeler ve abonelik hizmetleridir. 

Geçen yıl ayrılan AR-GE bütçesi 271,1 milyar yendi

Geçen yılkı AR-GE bütçesi 271,1 milyar yen olarak belirlenmişti. Bu yıl rekor bütçe ile 300 milyar yen olarak araştırma geliştirmeye yönelik bütçe arttırıldı. Bütçenin yaklaşık %3’lük bir oranda arttığı görülüyor. 

2020 yılında PS5 çıktığı zaman ayrılan AR-GE bütçesinin iki katından daha fazla bir bütçe ayrıldığını da söylemek gerekir. 

Sony, AR-GE bütçesinin büyük bir kısmını abonelik hizmetleri ve sanal gerçekliğe ayırdı

Sony bu yıl ayırdığı AR-GE bütçesinin büyük bir kısmında VR teknolojileri ve abonelik hizmetleri için çalışmalar yürüteceğini açıkladı. Bu tercihin nedeni ise konsol oyunlarında pazarın lideri konumunda olmasına rağmen VR teknolojileri ve abonelik alanında pazarın lideri konumunda olamamasıdır.

Game Pass gibi sağlayıcılar ile rekabet için ayrılan bu bütçenin iyi geri dönüşleri olması da bekleniyor. Özellikle Sony tarafından sunulan PlayStation Plus Premium ve Extra hizmetlerine yoğunlaşılacağı biliniyor.  

Sony 2026 yılına kadar piyasaya sürmek üzere canlı hizmet oyunları geliştiriyor

Sony tarafından 2026 yılına kadar piyasaya sürmek üzere 12 oyun geliştiriyor. Geliştirmenin odağında çok oyunculu oyunlar ve canlı hizmet oyunları yatıyor. Bu konuda Sony daha önce tek oyunculu yapımlara odaklandığından yeni şeyler görecek olmak kullanıcıları da heyecanlandırıyor. 2023 yılında ayrılacak olan yeni bütçenin %55’i live hizmeti için planlandı.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 08:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.07.2023 02:56
ooo PC'ye yeni oyunlar geliyor yakında sony'den desene tlou, gow, baydırman gibi :D PS BİZE ÇALIŞIYOR .
MK Okuru
MK Okuru 17.07.2023 16:30
Bütçenin yarısından fazlası live service oyunlara ayrılmış, bu oyunlar da zaten ilk günden PC'ye gelecek.
ImpoliteKD
ImpoliteKD 17.07.2023 11:00
Tam tersi ama sen bilirsin. PC kullanıcılarına da sattığı oyunlar sayesinde playstation için yeni oyunlar yapıyorlar sonra o oyunları eskimeye başlayınca PC’ye de çıkartıp bir kez daha para kazanıp yine playstation’a oyun çıkartıyorlar. Bu döngü böyle devam ediyor ama bazı PC ile sınırlı oyuncular da playstation oyunları PC’ye çıkartıyor diye seviniyor, aynı gün çıkarmadıktan sonra çok anlamı yok yani ama iyi yinede çıkartıyorlar herkes oynuyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony'den PlayStation'a 2.1 milyar dolarlık bütçe
İlginizi Çekebilir