Sony'den PSN hakkında basın toplantısı

Murat Sağlam 2.05.2011 - 13:40
Kazuo Hirai, kullanıcılardan özür diledi.
Kazuo Hirai, Sony'nin komuta zincirinin ikinci halkası ve Sony Computer Entertainment başkanı, dün düzenledikleri basın toplantısıyla, hala kapalı olan PSN için açıklamalarda bulunarak, tüm kullanıcılardan yaşattıkları mağduriyet yüzünden özür dilediklerini söyledi.

Özür dilerken, oyuncuların bilgilerini hacker'ların eline geçirttikleri için tamamen suçlu olduklarını ve bunun için özür dilediklerini söyleyen Kazuo Hirai, Japon kültürüne göre oldukça önemli bir jest olan eğilerek başıyla insanları selamladı. Sony'nin üç önemli isminin bu hareketi yapması, konuyu ne kadar önemsediklerinin kanıtı gibiydi.

Sony'den PSN hakkında basın toplantısı
Bundan sonraki ilk yapacağımız iş, Sony kullanıcılarının güvenlerini tekrar kazanmak olacaktır diyerek açıklamasını sürdüren Hirai, şu an yaşadıkları büyük saldırının uğraştıkları tek problem olmadığını, Anonymous isimli hacker grubunun da irili ufaklı saldırılarla başlarına dert olmaya devam ettiğini söyledi.

Bu tür saldırıların yalnızca Sony'nin değil, tüm büyük şirketlerin problemi olduğunu belirterek, bundan sonra, kullanıcılarının güvenliğini sağlayabilmek adına, kanunlardan da maksimum düzeyde faydanalanarak oldukça güvenli bir PSN sistemini çalışır hale getireceklerini söyledi.

PSN'in tahminlerinden daha uzun bir süre kapalı kalmasını çalışmaların hala sürmesine bağlayan Kazuo Hirai, öncelikle kendi içlerinde çözmeye çalıştıkları problem için daha sonra dışarıdan 3 farklı güvenlik şirketi ile anlaştıklarını ve çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söylerken, PSN'in ne zaman açılacağı ile ilgili bir bilgi verilmedi.

Bütün bunların haricinde, yaşanan olaylardan sonra hisselerinde büyük düşüş yaşayan Sony, düzenlediği basın toplantısının ardından hisselerinin yeniden yükselmesinin sevincini yaşıyor.
Yorumlar 64
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 00:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony'den PSN hakkında basın toplantısı
İlginizi Çekebilir