Sony'den yeni PSN açıklaması

Murat Sağlam 28.04.2011 - 12:01
Sony, sistemini değiştiriyor.
Sony bugün yaptığı açıklamayla, yeni bir PSN yazılımı ve güncellemesi üzerinde çalıştıklarını, bu güncellemenin bütün kullanıcılar tarafından indirilmesinin zorunlu olduğunu ve indirildikten sonra, PSN'ye ilk girişte bütün kullanıcıların şifrelerini değiştirmeleri gerektiğini belirtti.

Sony'den yeni PSN açıklaması
Sony, kullanıcı bilgilerinin korunduğunu, bu bilgilere ulaşmanın ise kısıtlı kişiler tarafından yapılabildiğini söyledi. Kredi kartlarının bilgilerinin oldukça sofistike bir koruma sistemine sahip olduğunu ve bunun çözülmesinin çok zor olduklarından emin olduklarını belirtti.

Şu ana kadar kredi kartı bilgilerinin çalınmasıyla ilgili hiç kanıt olmasa da Sony, bu bilgilerin çalınmış olması ihtimalini ise göz ardı edemeyeceklerini söyledi.

Bu arada geçtiğimiz hafta ve bu hafta içerisinde gelişen PSN sorunları ve özellikle kişisel bilgilerin hacker'lar tarafından ele geçirildiği söylentisi ile birlikte Sony'nin hisseleri 5 puanlık bir düşüş yaşadı.

Amerikan Kongresine kadar giden olayda isimleri, adresleri ve kredi kartı bilgileri çalınan kullanıcılar adına Kaliforniyalı bir hukuk firması kullanıcılar adına dava dosyası hazırlamaya bile başladı.

Şu ana kadar ise ne Sony CEO'su Howard Stringer ne de geçtiğimiz dönemlerde Sony'nin iki numaralı adamı olarak gösterilen Kazuo Hirai'den henüz hiçbir açıklama gelmedi.

Bütün bunlar olurken teknoloji devinin borsadaki durumu da doğal olarak zarara uğradı. Borsadaki son işlemlerde Sony hisseleri tek bir seansta yüzde 5'lik bir düşüş yaşayarak yüzde 4.5 ile kapattı. Borsanın geneli ise 1.6'lık bir yükselişe geçti. Bu hafta firmanın toplamda yüzde 8'lik bir düşüşü oldu.

Lakin fon yöneticileri bu düşüşün artık yavaşlayacağını düşünüyor.

"Sony'nin hisse düşüşleri deprem zamanındakinden daha düşük bir seviyeye ulaştı bile. Dolayısı ile bu düşüşün daha fazla süremeyeceğini tahmin ediyoruz. Sony kağıdına yatırım yapanlar onu PlayStation'daki büyümeden dolayı alıyorlar. Oyuncuların da tek bir olay yüzünden oyun oynamayı keseceğini düşünmüyoruz."

Ponemon Institute'un başkanı ve kurucusu Larry Ponemon, Sony'nin bu olanlardan dolayı 77 milyon PSN kullanıcısına kişi başına ortalama 20 dolar veya toplamda 1,5 milyar dolarlık sağlam bir ödeme yapması gerekebileceğini belirtiyor.
Yorumlar 57
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 02:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony'den yeni PSN açıklaması
İlginizi Çekebilir