Sosyal medya kullanımı, sizce ruh sağlığına etki edebiliyor mu?

Furkan Güler 18.12.2017 - 14:00
Uzman görüşüne göre sosyal medya bağımlılığı ciddi boyutlara ulaştı.

Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat ve daha nice sosyal medya platformlarına günde milyonlarca insan giriş yapıp, vaktinin büyük bir çoğunluğunu harcıyor. Ünlü basın kuruluşu The Times ise bu konuyu merak edenler için ilgi çekici bir blog hazırlayarak merak edilen soruları cevapladı. İngiltere'nin Kamu Sağlığı için Kraliyet Topluluğu ile görüşen The Times muhabirleri, özellikle Instagram'ın gençlerin ruh sağlığı için en zararlı sosyal sitesi olduğunu açıkladı.

Sosyal medya bağımlılığı önemli bir dereceye ulaştı

Aynı şekilde blog yazısında Facebook'un da ruh sağlığına da zarar verdiğini belirten yetkililer, sosyal medyayı aktif olarak kullanan insanlara daha fazla paylaşım yapıp yorum yazmalarını öneriyor. Aklınızdan "Hem zararlı olduğunu söyleyip, hem de daha aktif kullanmalarını öneriyorlar." düşüncesini geçirebilirsiniz. Ancak psikologlar, sosyal medya bağımlığının bir anda kesilmesinin kötü sonuçlar doğurabileceğini söylüyorlar. Yani buradan bağımlı insanların, sosyal medya ile iç içe yaşamaları gerekliliği sonucuna ulaşabiliriz. Sosyal medya bağımlığından vazgeçmek isteyen kullanıcılara ise uzmanlar, günlük kullanımı yavaş yavaş azaltarak bırakmaları gerektiğini söylüyorlar.

Diğer bir yandan Facebook yetkilileri ise görüşün tam zıttını savunuyor. Facebook'a göre sosyal medya platformlarında insanlar ile etkileşim içinde bulunmak ruh sağlığına katkı sağlıyor.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 11:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2017 16:24
bir mailim var bir telefonum. facebook ve instagramı geçtim, whatsapp bile kullanmıyorum. isteyen eklesin konuşalım :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.12.2017 23:42
sosyal medyada sıkıntı yok oyunlar insanları bozuyor.sosyal medyanın hiç zararı yok xD
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.12.2017 15:36
Valla internet ya da sosyal medya bağımlısı olanlar zamanında ortamdan dışlanmış sevilmeyen çirkin insanlardır. Bkz. ben (ciddi bir bağımlılığım yok)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.12.2017 14:38
ne oynuyorsun askeri politika ile tutukla hepsini gitsin bitsin...İnsanlar bu kafada işte herkes birşey söyleyip şikayet ediyor ama kimse elinden bırakamıyor :) 1 hafta telefonsuz yaşayın algılarınız değişecek
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sosyal medya kullanımı ruh sağlığına etki ediyor mu?
İlginizi Çekebilir