1/2

Soul Calibur V

Hasan Uğur Nayır 30.09.2011 - 12:49
Zaman kalmadı kılıçlar çekildi!
Dövüş oyunlarında favorim Tekken serisi oldu. Özellikle Nina Williams’ın hareketlerini gözüm kapalı yapıyorum desem yeridir. Yine de Tekken, Mortal Kombat, Street Fighter, Virtua Fighter gibi isimler bir yana, SoulCalibur da (SC) öbür yana. Soul Edge ile 1996’da başlayan zincir, beşinci SC ile kendine yeni bir halka ekliyor. Project Soul, bu sefer daha iddialı ve kendinden emin, hatta bazı yeni özellikler ve karakterler ile ortam biraz daha şenlenecek gibi duruyor.

Eskiler yeniden gözde!

Her karakterin öz geçmişleri ve hikayesi ile SC, senaryo konusunda ilgi çekici oldu. SCV, dördüncü oyunun 17 yıl sonrasında geçiyor. Patroklos Alexandra ana karakter ve seriye yeni katılan isimlerden biri. Kız kardeşi Pyrrha Alexandra da bu macerada yer alıyor. İki kardeş önceden tanıdığımız Sophitia’nın çocukları. Özellikle Pyrrha tam bir sır ve hikayede ne gibi bir rol üstlenecek bilinmiyor. Yapımcılar resmi olarak 15 farklı karakteri onayladı. Daha önceden tanıdığımız seksi Isabella "Ivy" Valentine, Hildegard "Hilde" Von Krone, Maxi, Heishirō Mitsurugi, Nightmare, Siegfried Schtauffen, Tira, Voldo ve Astaroth listede yer alan emektarlar.

Soul Calibur V
Patroklos ve Pyrrha dışında ise dört farklı isim ise yeni. Bunlardan Leixia, Xianghua’ın 15 yaşındaki kızı ve Çin kılıcı kullanıyor. Z.W.E.I. üç kulplu bir kılıca sahip. Savaşlarda da E.I.N. adında kurt adama benzer bir yaratığı yardım için çağırıyor. Viyola, Z.W.E.I.’ye hizmet eden bir kadın, çelik bir pençe ve mor bir küre kullanıyor. Natsu da Ninja olma yolunda bir öğrenci. Ancak bu isimler üstüne daha fazla karakter gelecek.