1/2

Sound Blaster Tactic3D Omega Wireless

Özgür Yıldız 6.01.2012 - 13:12
Bilgisayar ve konsolunuzda kablosuz kulaklık keyfi.
Mavi nesneler nedense beni buluyorlar. Halbuki mavi rengine özel bir ilgim de yoktur. Fakat elime geçen birçok elektronik cihaz, nedense üzerinde mavi LED ışıklandırmayla geliyor. Bu mavi cihazlara son eklenen ise bir oyuncu kulaklığı olan Creative Sound Blaster Tactic3D Omega Wireless.

Uzun senelerdir Creative ürünlerini deneme fırsatı olan biri olarak söyleyebilirim ki, firma bu sefer Tactic3D Omega’yla kutu tasarımını üst düzeye çıkarmış. Kullanılan malzeme ve kutu içeriğinin yerleşimi oldukça iyi. Kutuyu açtığımızda karşımıza kulaklık, çıkarılabilir mikrofon, ana istasyon ve bağlantıyı sağlayan BaseStation’la karşılaşıyoruz. Tactic3D Omega’da siyah renk hakim. Kulaklığın yanları şeffaf yapılmış ve içerisinde mavi ledler siz kulaklığı yanarken etrafa ışık saçıyor. Kulaklığı takana doğrudan bir etkisi olmamasına rağmen sizi izleyen kızlara hava atmanızı sağlayabilir. Tactic3D Omega’nın üzerinde ses yükseltme/azaltma butonuyla birlikte kapama açma butonu da yer alıyor. Bunun dışında kulaklığı kulağınıza göre ayarlamanız sağlanmış ve kulak yastıklarıyla da rahatınız düşünülmüş.

Sound Blaster Tactic3D Omega Wireless
Kısaca kulaklığın teknik özelliklerinden de bahsedelim ve rakam seven Audiophile’ları tatmin edelim. Tactic3D Omega Wireless, 50 mm’lik Neodymium sürücülere sahip. 20Hz – 20kHz frekans tepkisi sunan kulaklık, 32ohm’luk empedans, 102dB’lik hassaslığıyla da iyi bir performans sunuyor. Kulaklığın gürültü önleme yetneği olduğunu da eklemeden geçmeyelim.

Kablosuz bir kulaklık olduğundan dolayı ilk kullanımda bizden 8 saat aralıksız bir şarj istiyor. Bunu ise BaseStation adı verilen küçük ek cihazla hallediyoruz. Bu ek cihaz üzerinde bir adet USB, bir adet microUSB ve Line-in girişlerine sahip. Ayrıca üzerinde PC ve konsollarınız arasında değişiklik yapabilmeniz için de bir switch barındırıyor.

Kulaklığımız hem PC, hem de konsollara bağlanabiliyor. Zaten Tactic3D Omega Wireless’ın en güzel özelliği de bu. BaseStation hem şarj ve bağlantı istasyonu görevi gördüğü için aynı anda hem konsolumuzu hem de PC’mizi kulaklığa bağlayabiliyoruz. Konsola RCA girişleri yardımıyla bağlanan kulaklık, PC’ye ise USB yoluyla bağlanıyor. Tabi ki bu bağlantılar BaseStation yoluyla oluyor. Yani kulaklığınızı şarj etme dışında herhangi bir yere bağlamıyorsunuz. PS3’ünüzle ve Xbox 360’ınızla rahatça kullanabiliyorsunuz. Burada uyaralım, yeni Xbox 360 slim modeline sahipseniz, bu modelde kompozit çıkışlarla aynı anda HDMI çıkışını kullanamadığınız için görüntüyü de kompozitten alarak kullanabileceksiniz. Yani bu kulaklıkla Xbox 360S’ten yüksek çözünürlüklü görüntü alamayacaksınız.