1/2

South Park: The Fractured But Whole

Hakan Hervenik 16.10.2017 - 14:01
O bir kuş! Hayır o bir uçak! Hayır hayır o South Park!
Platformlar PC, PlayStation 4, XBox One
South Park: The Fractured But Whole
Merlin Puanı 88
6 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%79
Artılar -Eğlenceli South Park atmosferi
-Yan karakterler
-Oynanış ve dövüş mekanikleri
-Karakter gelişimi
Eksiler -Oyunun başlarındaki kısıtlı harita erişimi

South Park, tam 20 yıldır bizlerle. Trey Parker ve Matt Stone'un yarattığı bu yetişkin komedisi, tam 21 Sezondur bizi güldürmekte. Kültür haline gelmiş olan South Park, genellikle gündemde olan olayları kara bir mizah ile anlatarak büyük bir hayran kitlesine sahip olmuştur. Dizisi dışında birden çok sinema filmi ve video oyununa da sahip olan South Park, son olarak 2014'de Obisidian ve Ubisoft'un karşımıza çıkarttığı The Stick of Truth ile seri bir anda en başarılı RPG oyunları arasına girmeyi başardı. Zengin bir fantastik RPG'ye sahip olan oyun, yakaladığı başarı ile adeta göz doldurmuştu.

South Park: The Fractured But Whole incelemesi

Bu sefer The Fractured But Whole isimli bir süper kahraman temalı RPG oyunu ile karşımıza çıkan South Park, The Stick of Truth'un kaldığı yerden ediyor. Oyunun başında The Stick of Truth'un teması ile başlayan oyun, Cartman'ın "Hadi oyun değiştiriyoruz" demesi ile süper kahraman temasına geçiyor. Karakterimiz ButtLord ise önceki oyunda bulunan tüm özelliklerini kaybederek sıfırdan süper kahraman oluyor. Cartman, bize bir karakter kağıdı sunuyor ve bu kağıt üzerinde karakterimizi yaratıyoruz.

İlk başta bize üç adet sınıf sunulmakta. Bunlardan ilki Speedster. Bu sınıfı seçtiğiniz zaman The Flash'de olduğu gibi süper hız kazanıyorsunuz ve uzun mesafeli saldırılar kullanabiliyorsunuz. Saldırılar dışında bir de kendinize sağlık puanı sağlayabiliyorsunuz. İkinci karakter sınıfı olan Brutalist, bildiğimiz rakibe kafa göz dalmayı sevenlere özel bir sınıf. Son olarak da Blaster sınıfı mevcut. Ateşi maniple edebilen bu sınıf yüksek hasar verebilir. Sınıfımızı seçtikten sonra ise Cartman bize kısa bir orijin hikayesi hazırlıyor. Burada güçlerimizi keşfediyoruz ve maceramıza başlıyoruz.

Oyunun ana hikayesi aslında basit. Scrambles isimli yaşlı bir kedi ortalıktan kayboldu ve tüm South Park'da kayıp ilanları mevcut. Kediyi bulan kişiye ise 100 dolarlık bir ödül verilecek. Cartman'ın kendi karakteri olan Coon, bu kediyi bularak kazandığı ödül ile kendi süper kahraman film evrenini oluşturmak ve bu sayede zengin olmak istiyor. İlk olarak tüm ekip bizimle birlikte masada mevcut ancak, Cartman'ın vurdumduymazlığına tahammül edemeyen bir grup Coon and Friends'den ayrılıp kendi grupları olan Freedom Pals'ı kuruyor. İki tarafta kendi film serisini yapmak istediği için kediyi bulmak için zamana karşı bir yarış başlıyor.

South Park: The Fractured But Whole

South Park izleyenlerin tahmin edebileceği gibi, dizide olduğu gibi oyunda da olaylar bir anda gelişip absürt bir hal alabiliyor. Koreli ninjalardan, Crab People'a birden çok düşman ile karşılaşıyoruz. Oyunun kötü adamından bahsetmezsek olmaz tabi. Professor Chaos isimli kötü adamımız Butters'dan başkası değil. Meksika göçmenlerine para vererek kendine ordu kuran Butters, her süper kahraman filminde olduğu gibi ikonik kötü adam rolünde karşımıza çıkmakta.

South Park: The Fractured But Whole'un konusu

The Fractured But Whole üzerinden yapımcılar birden çok güncel olayı eleştirmiş. Örnek vermek gerekirse eğer, oyunun başında Cartman'ın bize verdiği karakter kağıdının cinsiyet ve ırk kısmı boş. Bu boşlukları ise hikaye sırasında önümüze çıkan yan görevler ile tamamlayabiliyoruz. Okuldaki rehber öğretmeni Mr Mackey bizi bir kaç kez ofisine çağırıyor ve cinsel tercihlerimizi soruyor. Buna göre de cisgender veya transgender olabiliyorsunuz. Buraya kadar herhangi bir sıkıntı yok. Ancak, işimiz bittikten sonra okulun kapısında bize Amerikalı Red Neck'ler dediğimiz bir grup cinsel tercihleriniz yüzünden saldırıyor. Bu da son zamanlarda tartışma konusu olan cinsiyet tercihlerine bir gönderme olarak oyunda mevcut.