1/2

South Park: The Stick of Truth

Furkan İlbay 25.07.2012 - 16:33
Hayatınızın RPG oyununa hazır olun
Biraz da olsa eğlenceyi sevenler Amerikan yapımı sitcomları özellikle de animasyon haline getirilmiş sitcomları bilirler severler.  Hele de o ufak kasabanın "şirin" görünümlü çocukları yok mu,  evet evet Eric, Kyle, Stan ve diğerlerinden bahsediyorum.  Eminim attığınız kahkahalarda bu çocukların da payı vardır.  Ama şimdilik işin o boyutunu bırakalım ve oyunumuza bakalım!
Evet bugün mönüde yapımcılığını Obisidian'ın üstlendiği ki kendisini Fallout ve Dungeon Siege gibi isimlerden tanıyoruz,  South Park'ın 2013 yılında piyasaya çıkacak olan oyunu South Park: The Stick of Truth (bundan sonra SP:TSoT olarak bahsedeceğim) var.

South Park: The Stick of Truth
Aynı tas aynı hamam
SP:TSoT'ta işlenecek hikaye çok basit aslında. Ne de olsa oyunun senaryosunu South Park'ın yaratıcıları Trey Parker ve Matt Stone yazıyorlar.  Bu sebepten olacak ki beklenti bir hayli büyük.

Oyuna South Park'a yeni taşınmış bir ailenin çocuğu olarak başlıyoruz.  Tabii kasabaya yeni taşındığımız için ailemiz hemen gidip etrafa göz atmamızı,  yeni arkadaşlar edinmemizi istiyor.  Şans da bu ya,  mahallenin aşağısına doğru inerken bizim Eric Cartman ve tayfası ile karşılaşıyoruz.  Ama aşağılayıcı bir ses tonuyla hemen kovuluyoruz.  Butters onların aksine daha kabul edici bir tutum sergiliyor ve emlakçı şakasını yapmak için bizi Eric Cartman'ın nam-ı diğer "Büyücü"'nün evine götürüyor. Akabinde kendimizi evin arka bahçesinde buluyoruz ve bir fantezi krallığına şahitlik ediyoruz. Krallık dememin sebebi içinde yok yok; zırhlar,  ahır,  şato,  havuz vesaire.