Söylenti: Bethesda, remakeler için yeni bir oyun stüdyosu kuruyor

Eren Eroğlu 8.08.2021 - 12:00
Geçtiğimiz günlerde etrafa yayılan bir söylentiye göre Bethesda, remake ve remasterlara odaklanacak yeni bir oyun stüdyosu kuruyor olabilir.

Yıllar boyunca geliştirdiği ve yayımlamış olduğu oyunlarla oyun dünyasının en popüler şirketlerinden bir tanesi haline gelen Bethesda, her ne kadar şu anda Starfield ve The Elder Scrolls 6 gibi büyük yapımlarla meşgul olsa da, geçtiğimiz günlerde şirketin eski oyunlarının remake ve remasterlarına odaklanacak yeni bir oyun stüdyosu kurmayı planladığı söylentisi ortaya atıldı. Artifact Studios olarak bahsedilen yeni stüdyonun, sadece bir söylentiden ibaret olduğunu ve herhangi bir resmi kaynak olmadığını belirtmekte fayda var.

Bethesda'nın yeni bir stüdyo kuracağı iddia edildi

Microsoft, Bethesda'yı satın aldığından bu yana yeni Bethesda oyunlarının konsol tarafında Xbox'a özel bir şekilde (Satın alımdan önce yapılan anlaşmayla PlayStation özel oyunu olarak çıkacak Deathloop ve Ghostwire: Tokyo hariç) çıkacağını öğrenmiştik. Ayrıca Arkane Studios tarafından geliştirilmekte olan Redfall duyurulmuş ve oldukça eski yapımlar dahil neredeyse tüm Bethesda oyunları Xbox Game Pass sistemine eklenmişti. Ürettiği Bethesda odaklı içeriklerle tanıtan Skullzi TV isimli bir YouTube kanalıysa, şirketin eski oyunlarının remake ve remasterlarını yapmak için Artifact Studios adında yeni bir stüdyo kuracağı dedikodusunu ortaya attı. Ayrıca Skullzi, bunu sık sık birçok güvenilir kişiden ve geliştiriciden duyduğunu söylerken, sadece bir söylentiden ibaret olduğunu ve herhangi bir resmi kaynak olmadığını özellikle vurguladı.

Söylenti: Bethesda, remakeler için yeni bir oyun stüdyosu kuruyor

Daha sonrasında şirketin yeni stüdyosunun, Artifact olacağı düşünülen Artifact'in Skyrim'in 10. yılına özel bir belgesel ile uğraştığı öğrenildi. Skullzi, bu yeni stüdyonun farklı bir isimle duyurusunun 19 Ağustos için planlanan QuakeCon 2021'de veya E3 2022'de gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini söylüyor. Bu iddiaların tamamen bir söylentiden ibaret olduğunu ve arkasında herhangi bir resmi kaynak olmadığını tekrar tekrar belirtmekte fayda var. Hali hazırda Bethesda'nın elindeki en büyük projelerden bir tanesi olan Starfield'ın 11 Kasım 2022'de PC ve Xbox tarafına çıkacağını öğrenmiştik. Geçtiğimiz günlerde ise IGN'in düzenlemiş olduğu bir etkinliğe katılan Xbox başkanı Phil Spencer, The Elder Scrolls 6'nın yeni Fable'dan önce çıkmayacağı konusunda küçük bir ipucu vermiş ve uzun bir süre daha beklememiz gerekeceğini söylemişti.

Söylenti: Bethesda, remakeler için yeni bir oyun stüdyosu kuruyor

Bethesda ekibinin kuracağı yeni bir stüdyo ile remake ve remasterlara odaklanırken, elindeki büyük projeleri piyasaya sunana kadar oyuncuları oyalamak istediği de ortaya atılan iddialardan bir tanesi olarak yer alıyor. Ayrıca bahsedilen bu iddiaların sadece bir söylenti olduğunu ve hiçbirinin gerçekleşmemesi olasılığının da oldukça yüksek olduğunu söylemiş olalım.

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 12:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2021 12:27
Bunlar daha TES VI'yı dandik uzay oyunları yüzünden uzun süre çıkaramayacak ne remake'i?
Pek inandırıcı gelmedi ama Skyoblivion ya da Skywind'den(modlarından) önce çıkarsa bu oyunlar alır oynarım.
Malum onların çıkması da mucizeye yakın bir şey :) o yüzden bu örnekleri verdim.
MK Okuru
MK Okuru 10.08.2021 20:25
At gibi niye koşayım kanka. Çıktığı gibi gamepass'e gelir zaten. Bug diyarı değilse ve vasat ya da bir tık üstü ise indirir oynarım :)
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2021 07:43
Şimdi dandik dersin ama çıktığı gün at gibi koşarsın oynamak için.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2021 14:56
Özellikle morrowinde lazım. Gerisine gerek yok.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2021 17:42
Yeni oyun motoru yapmışlardı galiba, onunla tüm TES serisini baştan yapsalar güzel olur. İlk oyunların konusunu falan bilen yok.
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2021 12:37
Bilen yok değil, ilgi duyuyorsan açar bakar öğrenirsin. Ki herkes sizin gibi elder scrolls serisine skyrim ile başlamadı. Ben küçükken oblivion'u çıktığı zamanlarda oynamıştım mesela. Ayrıca hikaye ve rpg olarak morrowind elder scrolls serisinin açık ara en iyi oyunu. Morrowind remake'i süper olur.
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2021 21:59
Hocam herkes yabancı dil cahili değil yav.. Biliniyor, onu geçtim tonlarca kaynak var wiki de ya da youtube da. Sorun şu ki evet, ingilizce :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2021 20:46
Skyrim'i çok severim ama serinin öteki oyunlarıyla hiç aram yok. Remake olarak geri dönerseler çok güzel olur.
Bir de Nev Wegas'a güzel bir remake yapsalar efsane olur.
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2021 07:44
New Vegas ın remake e ihtiyacımı var?
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2021 21:08
New Vegas'ın geliştiricisi Obsidian ama o da Microsoft'un zaten. Tekrar bir araya gelip yapabilirler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Söylenti: Bethesda, remakeler için yeni bir oyun stüdyosu kuruyor
İlginizi Çekebilir