Space Invaders Forever Switch İnceleme

Alparslan Gürlek 24.01.2021 - 14:59
Efsane geri dönüyor. Taito tarafından geliştirilen Space Invaders Forever ile üç farklı Space Invaders oyunu güçlerini birleştiriyor.
Platformlar
Space Invaders Forever Switch İnceleme
  • Yapımcı - Yayıncı Taito Corporation -
Merlin Puanı 60
Artılar + Space Invaders Extreme tek başına bir artı olmaya yetiyor
+ Müzikleri fena olmamış, deneyime katkı sağlıyor
Eksiler - Arkanoid vs. Space Invaders Switch için çok uygun bir mod değil
- Co-op modu daha farklı işlenebilirmiş
- Gigamax tek başına oynadığınızda imkansız hale geliyor

Tarihteki ilk video oyunları arasında sayabileceğimiz Space Invaders temel olarak basit ve herkese hitap eden bir oyun. Hikayesi "Dünyayı uzaylılar işgal ediyor, sen de onları durdurmalısın" şeklinde kısa ve net şekilde vurgulanan klasik oyun neredeyse 43 yaşında fakat hala ilk gün olduğu kadar zevkli. Basit mantığı ile eğlenceli oynanışı sayesinde herkesin en azından adını duyduğu, ya da bir şekilde gördüğü oyun yeniden karşımızda. Taito tarafından geliştirilen Space Invaders Forever, içerisinde biri mobil oyundan gelmek üzere üç farklı SI oyunu içeriyor. Temel mantık aynı, fakat oyun deneyimi farklı. Gelin birlikte tekrar karşımıza çıkan klasik için bir şeyler söyleyelim.

Space Invaders Forever = Space Invaders Extreme + Space Invaders Gigamax 4 SE + Arkanoid vs. Space Invaders

Space Invaders Forever Switch İnceleme

Space Invaders Extreme (Orijinal temaya yeni ve güzel dokunuşlar)

İçerisinde barındırdığı üç oyundan biri olan Space Invaders Extreme ile başlayalım. Orijinal seriden tamamen farksız temeller üzerine inşa edilen bu oyunun mantığı üzerinize dalgalar halinde gelen uzaylıları öldürerek bölümün sonuna ulaşmanızı istiyor. Müzikler ile sizi gazlıyor ve oldukça hızlı ilerlediği için sürekli diken üstüne hissetmenizi sağlıyor. Bu da özellikle bu modu oynarken yaşadığınız aksiyon hissini çok iyi desteklemiş diyebiliriz. Dalga dalga gelen uzaylıları daha hızlı yok ederek bölümün sonuna daha hızlı ulaşmak için size yolda bazı güçlendirmeler bırakıyorlar. Çığır açan güçlendirmeler olduğunu söylemek güç ancak emriniz altında kalkanlar, bombalar, lazerler gibi şeylerin olması tabi hoş hissettiriyor. Bölümlerin sonuna geldiğinizde ise karşınıza çıkan boss savaşları için daha önce size verilen güçlendirmeleri saklayabiliyorsunuz, tabi bu her zaman mümkün olmuyor. Bir heyecan ile "Patlatayım şunların hepsini de görsünler" diyerek elinizdeki her şeyi harcadığınızda boss savaşları hayli zor geçebiliyor. Bölümleri ne kadar hızlı bitirirseniz, o kadar fazla bonus puan kazanıyorsunuz. Bonus puanlar aman aman önemli şeyler olmasa da, kendinize rekabet etmeyi seviyorsanız sizin için keyifli bir oyun içeriği olmuş diyebiliriz.

Görsellik olarak Space Invaders Extreme 2018'de Steam'de yayınlanan versiyondan geliyor. Her şeyin biraz daha renkli, cıvıl cıvıl ve bazen karmaşık göründüğü bir yapısı var. Ancak bu çoğunlukla rahatsız edici olmaktan uzak, aksiyonun içine dalıp gittiğinizde dikkatinizi bile çekmeyen bir şey oluveriyor. Derlemedeki en güçlü modlardan birinin Space Invaders Extreme olduğunu söyleyebiliriz.

Space Invaders Forever Switch İnceleme

Space Invaders Gigamax 4 SE (Rekabetçi bir co-op deneyimi)

Siz ve en fazla üç arkadaşınızın eşli olarak yine klasik temanın çevresinde uzaylıları vurup, patlatıp ilerliyorsunuz. Yine boss savaşları var ve bu sefer puanlarınızı korumanız oldukça önem taşıyor. Bölümlerin sonlarına gelindiğinde puanların listelendiği tabloda en üstte yer alıyorsanız gururla "Heheheh oynamayı öğrenin öyle gelin" diyerek yanınızdakilere takılabilirsiniz. Şahsen bu oyuna bambaşka bir boyut ve keyif katar. Eşli oyun seçeneği olan birçok yapımda bizzat seçtiğim bir kutlama yoludur bu. Kısıtlı bir zaman içerisinde savaşmak olduğunuz boss savaşları ve daha fazla puan kazanarak geçmeye çalıştığınız bölümler aksiyonun ve gerilimin dozunu bir tık artırsa da, bunların hepsi oyunculuğun doğasında bulunan şeyler olduğundan oyun deneyiminizi aşırı şekilde etkilemiyor. Ne kadar eğlenceli bir deneyim olma yolunda gayret etse de bu co-op modu bende beklediğim hissi uyandıramadı. Bu yine de kötü olduğu anlamına gelmiyor elbette. Görsel anlamda da orijinale sadık kalmaya çalışan bu mod belki de bu anlamda bir tık zayıf olmuş diyebiliriz.

Space Invaders Forever Switch İnceleme

Arkanoid vs. Space Invaders (Mobilden konsollara kısa bir yolculuk)

Arkanoid vs. Space Invaders daha önce mobil telefonlar için üretilmiş ve sonrasında yolculuğunu Switch vs PS4'te sonlandırmış gibi görünüyor. Tabi mobilden geldiği için oyunun yapısının diğer mobil oyunları çağrıştırması kadar doğal bir şey yok. Bölümleri geçerek ilerliyorsunuz ve tıpkı diğer mobil oyunlardaki gibi "birbirini takip eden seviyeleri geçerek" bu sırada da klasik Space Invaders deneyimini yaşayarak oyunu tamamlıyorsunuz. Dışarıdan bakıldığında harika bir fikir gibi görünmese de o kadar da kötü olmadığını söyleyebiliriz. Burada takdir edilmesi gereken de bence mobil oyundan karşımıza çıkmasına rağmen hiçbir mikro ödeme işlemi barındırmaması ve ufacık da olsa içinde bir hikayeden bahsedilmesi. Durduk yere bu modu oynamanız için hiçbir sebep yok fakat yine de oynadığınızda sizi pişman etmiyor. Fakat Switch için çok uygun olmadığını ve tutuşunuzu değiştirmeniz gerekeceğini belirtmeden geçmemeliyim.

Uzun lafın kısası

Space Invaders Forever, klasik dokusu ve farklı yapıdaki üç oyunu içinde barındırmasıyla keyifli bir oyun. Ufak tefek pürüzleri olsa da bu derleme ile güzel üç oyunu tek bir noktadan deneyimleyebilmek güzel tabi. Size oyundan aktaracaklarım bu kadardı, bir başka incelemede yeniden görüşmek üzere, sevgi ve oyun ile kalın.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 22:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
Space Invaders Forever Switch İnceleme
İlginizi Çekebilir