1/3

Spider-Man: Shattered Dimensions

Arda Gündüz 14.09.2010 - 15:39
Örümcek hislerini harekete geçirin!
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360
Spider-Man: Shattered Dimensions
  • Yapımcı - Yayıncı Beenox - Activision
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon,Macera
Merlin Puanı 78
Artılar Dört farklı Spider-Man ile oynayabilme imkanı. Kullanılabilecek yetenekler ve alınabilecek birbirinden farklı kombolar
Eksiler Bir süre sonra oyun tekdüzeleşiyor. Yapay zeka zayıf kalıyor.
Büyük kahramanımız Spider-Man, 50. senesine yaklaşırken yepyeni bir yapım ile bizleri selamlıyor. 1962 yılında, Stan Lee tarafından yaratılan kahramanımız sayısız çizgiromanı, video oyununu ve hatta sinema filmlerini geride bıraktı. Son olarak 2008 yılında, Spider-Man: Web of Shadows’u oynama şansına sahip olmuştuk. Marvel’ın en sevilen karakterlerinden biri olan Spider-Man, Shattered Dimensions ile birlikte, bizi dört farklı boyuta götürüyor ve dört farklı Spider-Man tecrübesi yaşamamıza olanak sağlıyor.

Eski dostlar ya da düşmanlar

Öncelikli olarak belirtmemiz gereken şey, Spider-Man: Shattered Dimensions’ın senaryosunun, Dan Slott tarafından yazılmış olması. Kendisi, çizgi romanlarından da hatırlanacağı üzere önemli bir senarist. Hikayede, The Amazing Spider Man, Spider-Man Noir, Spider-Man 2099 ve Ultimate Spider-Man’i kontrol etme şansına sahip olsak da tek bir amaç için uğraşıyoruz, Tablet of Order and Chaos’un parçalarını bulabilmek. Maceranın hemen başında, Spider-Man ve Mysterio’nun karşı karşıya gelişine şahit oluyoruz. Bu esnada bahsini ettiğimiz tablet parçalarına ayrılıyor ve bu parçaları bulabilmek için farklı boyutlarda mücadele etmek gerekiyor. Madam Web de bu konuda bizden yardım istiyor ve dengelerin alt üst olmaması için bu tablet parçalarının mutlaka bulunması gerektiğini belirtiyor. Artık iş başa düşmüş durumda ve ağlarımızı bol bol kullanacağımız maceramıza başlamızın zamanıdır.

İlk bölüm tamamen bir alıştırmadan ibaret. Bu sayede kontrol edeceğimiz tüm Spider-Man’lerimizin özelliklerini tanıyabiliyoruz. Her bölümde farklı karakter kontrol ediyoruz ve bölümleri açtıkça istediğimiz sırayla oynama şansına sahip oluyoruz. Karakterlere göre; bölümlerin konsepti değişiyor ve bu oyuna epey renk katıyor. Her bölümün sonunda, farklı boss ile karşılaşıyoruz. Yapımcılar, yarattıkları bölümü bizlere ellerinden geldiğince, uygun konseptte sunmaya çalışmış.

Spider-Man: Shattered Dimensions
Ara videolar son derece iyi ve güzel grafiklerle hazırlanmış. Seslendirmeler ve profesyonel ellerden geçmiş. Dört Spider-Man de farklı isimler tarafından seslendiriliyor. Oyun içi grafiklerde ise; yapımcılar çizgi roman havası yaşatmak istemiş. Bu yüzden, hem karakterler, hem de çevre detayları tamamen çizgisel olarak hazırlanmış. Ara sıra ufak tefek mantık ve animasyon hataları göze çarpabiliyor, ancak genel olarak son derece tatmin edici. Ayrıca gayet de sempatik gözüküyorlar.

Örümcek dörtlüsü

Önce karakterlerin ortak özelliklerine göz atalım. Klasikleşmiş Spider-Man hızı ve dinamiği burada aynen geçerli. Ağlarımızla sağa sola hoplayıp zıplıyor ve böylece seri bir şekilde hareket edebiliyoruz. Bununla birlikte, dövüş yeteneklerimiz ile örümcek güçlerimizi birleştirip, ortaya gayet güzel kombinasyonlar çıkartabiliyoruz. Düşmanları öldürdükçe ve etraftaki gizli örümcekleri topladıkça, deneyim puanları kazanıyoruz. Bölüm içlerindeki challenge’ları yerine getirdikçe de, deneyim puanlarını kullanarak özellikler satın alabiliyoruz. Bazı özellikler, belli bir karakter için olurken, bazıları da hepsini kapsıyor. Yetenekler, dövüş ve karakter yetenekleri olmak üzere ikiye ayrılıyor. Birbirinden farklı kombo seçenekleri alabiliyor, karakterlerimizin özel yeteneklerini ve sağlık durumlarını daha iyi duruma getirebiliyoruz. Bu arada, oyun içerisinde bulduğumuz örümcekler aynı zamanda sağlık görevini de görüyor.